Κορωνοϊός- Τζανάκης: Κορύφωση 6ου κύματος αυτή την εβδομάδα

Αύξηση στους θανάτους και στις διασωληνώσεις αναμένεται αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία θα κορυφωθεί το έκτο κύμα της πανδημίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Ίσως αυτή τη βδομάδα να υπάρξει κορύφωση του 6ου κύματος, θα δούμε αύξηση στις διασωληνώσεις, δεν θα είναι πάνω από 130-140 αυτό που θα συμβεί δυστυχώς είναι ότι θα έχουμε παραπάνω θανάτους, δηλαδή 200-300 νεκρούς την εβδομάδα, γύρω στους 25-35 σε καθημερινή βάση» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για τα αυξημένα κρούσματα, ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε στην μετάλλαξη Όμικρον 5, αλλά και τη χαλάρωση των μέτρων. «Έχουμε χαλαρώσει, έχουν αυξηθεί οι κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά το πρόβλημα είναι η νέα μετάλλαξη Όμικρον 5, που είναι τρομακτικά μεταδοτική», σημείωσε. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «αυτό το κύμα προκαλεί πολλά κρούσματα αλλά δεν φαίνεται να προκαλεί προβλήματα στις ΜΕΘ».

«Υπάρχει πίεση σε απλές κλίνες, δεν έχουμε όμως τα περιστατικά με την ένταση που τα είχαμε στο προηγούμενο διάστημα. Δεν είναι βαριά και δεν θέλουν τόση αναπνευστική υποστήριξη. Δεν υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ», συμπλήρωσε.

Ο καθηγητής είπε ακόμα πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Κρήτη, που είναι στο «κόκκινο» λόγω τουρισμού. «Η Κρήτη βιώνει ένα από τα χειρότερα κρούσματα της πανδημίας, πιστεύω ότι είναι πιο μπροστά από την υπόλοιπη χώρα σε κρούσματα όπως και όλοι οι τουριστικοί προορισμοί. Έχει ένα επιδημιολογικό φορτίο πολύ μεγαλύτερο από το μέσο φορτίο της χώρας αλλά αυτό το κύμα προς στιγμή δεν δημιουργεί προβλήματα ανταπόκρισης του συστήματος του ΕΣΥ» είπε.

Για την μετάλλαξη Κένταυρος είπε ότι φαίνεται έχει τα χαρακτηριστικά της επόμενης μετάλλαξης.

Τέλος ο κ. Τζανάκης συστήνει μάσκα σε μέρη που υπάρχει συνωστισμός ιδίως σε όσους είναι άνω των 65 και έχουν προβλήματα υγείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ