Κορωνοϊός: Το Πεκίνο πέτυχε προσωρινή, συλλογική ανοσία

Το Πεκίνο πέτυχε «προσωρινή, συλλογική ανοσία» και η έκρηξη των κρουσμάτων της Covid-19 φτάνει στο τέλος της, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος, ένδειξη ότι το άνευ προηγουμένου κύμα της πανδημίας στην Κίνα κοπάζει.

Το Πεκίνο πέτυχε «προσωρινή, συλλογική ανοσία» και η έκρηξη των κρουσμάτων της Covid-19 φτάνει στο τέλος της, ανέφερε σήμερα τοπικός αξιωματούχος, ένδειξη ότι το άνευ προηγουμένου κύμα της πανδημίας στην Κίνα κοπάζει.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο αριθμός των κρουσμάτων εκτοξεύθηκε αφότου η κυβέρνηση έβαλε απότομα τέλος στην πολιτική της «μηδενικής Κόβιντ», τον Δεκέμβριο. Είναι δύσκολο ωστόσο να υπάρξει μια ακριβής εκτίμηση, καθώς τα επίσημα στοιχεία αντικατοπτρίζουν μόνο ένα μικρό μέρος του πραγματικού αριθμού των ασθενών και των νεκρών.

Ορισμένες ενδείξεις, ωστόσο, δείχνουν ότι η εξάπλωση της ασθένειας επιβραδύνεται. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην Covid-19 μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά σχεδόν 80% σε σύγκριση με τις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Ουάνγκ Κουανί, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών του Πεκίνου, είπε σήμερα σε Κινέζους δημοσιογράφους ότι η πρωτεύουσα των 22.000.000 κατοίκων «πέτυχε μια προσωρινή συλλογική ανοσία, που την προστατεύει».

«Αυτό το κύμα των μολύνσεων έχει ήδη ξεπεράσει την κορύφωσή του και τώρα καταλαγιάζει», πρόσθεσε. Η πόλη βρίσκεται «στο στάδιο των σποραδικών μολύνσεων» και ο ιός παρουσιάζει «σχετικά χαμηλό κίνδυνο μετάδοσης», εκτίμησε.

Ο αριθμός των ανθρώπων που προσήλθαν σε μεγάλα νοσοκομεία του Πεκίνου αντιμετωπίζοντας κάποια ασθένεια «τύπου γρίπης» μειώθηκε κατά 40% από τις 23 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Beijing News», που επικαλείται επίσημα στοιχεία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ