Κορωνοϊός: Το εμβολιαστικό κέντρο Ιλίου – Πώς θα γίνεται η διαδικασία

Τα τρία κέντρα εμβολιασμού βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Ιλίου και έχουν πλέον εξοπλιστεί ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό. Μετά τον χώρο των ειδικών ψυγείων που θα τοποθετηθούν τα εμβόλια, έτοιμα είναι και τρία κέντρα εμβολιασμού, όπου σε λίγες ημέρες θα περιμένουν τους πρώτους που θα δεχτούν το εμβόλιο.

Τα τρία κέντρα εμβολιασμού βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Ιλίου και έχουν πλέον εξοπλιστεί ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

To Κέντρο Υγείας Ιλίου, το οποίο έχει τρία εμβολιαστικά κέντρα που θα ριχτούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού από τη νέα χρονιά.

Στο ισόγειο του κτιρίου βρίσκεται η αίθουσα βραχείας νοσηλείας και τρεις ακόμα αίθουσες στις οποίες θα γίνονται οι εμβολιασμοί.

Οι γιατροί εξηγούν τη διαδικασία του εμβολιασμού:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε δυο βάρδιες πρωί και απόγευμα και αφού προηγουμένως οι πολίτες θα έχουν κλείσει ηλεκτρονικά το ραντεβού τους.

Μόλις ο υποψήφιος για το εμβόλιο φθάσει στο ένα από τα τρια κέντρα εμβολιασμού θα εξετάζεται πρώτα από γιατρό παθολόγο, ο οποίος και θα κρίνει εάν ο πολίτης είναι έτοιμος για να εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο μέσος όρος για να εμβολιαστεί ένας πολίτης και να ακολουθήσει όλη την διαδικασία θα είναι από 10 έως 15 λεπτά.

Αμέσως μετά τον εμβολιασμό θα γίνεται και η ηλεκτρονική καταγραφή της πράξης. Ο πολίτης που θα έχει εμβολιαστεί δεν θα φεύγει αμέσως. Θα οδηγείται σε ένα δωμάτιο όπου θα συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο ενώ θα παρακολουθείται για τουλάχιστον 15 λεπτά μη τυχόν υπάρξει κάποια παρενέργεια από το εμβόλιο.

Η αναμονή θα είναι σύντομη και θα έχει ως στόχο να αντιμετωπιστούν τυχόν συμπτώματα όπως κεφαλαλγία, κόπωση και μυϊκός πόνος.

Ραντεβού για την δεύτερη δόση 

Μόλις ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία τότε ο πολίτης θα κλείσει και το ραντεβού για τη δεύτερη δόση του εμβολίου που αναμένεται να είναι μέσα στις επόμενες 20 ημέρες περίπου από τον πρώτο εμβολιασμό.

Να επισημάνουμε ότι στα ψυγεία των διαγνωστικών εμβολιαστικών κέντρων τα εμβόλια θα μπορούν να συντηρούνται έως 5 ημέρες. Ενώ στα ψυγεία βαθέως ψύξης θα συντηρούνται για μεγάλη διάρκεια και από εκεί θα αποστέλλονται στα διαγνωστικά εμβολιαστικά κέντρα.

Τα τρία κέντρα εμβολιασμού βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Ιλίου και έχουν πλέον εξοπλιστεί ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ