Κορωνοϊός: Τι σημαίνει η αχνή γραμμή στο self test – Πότε είναι θετικό

Αρκετοί είναι εκείνοι που πολλές φορές στο self test εμφανίζουν μια δεύτερη αχνή γραμμή η οποία σημαίνει πως είναι θετικό το αποτέλεσμα, σύμφωνα με άρθρο του Independent.

Αρκετοί είναι εκείνοι πολλές φορές στο self test εμφανίζουν μια δεύτερη αχνή γραμμή η οποία σημαίνει πως είναι θετικό το αποτέλεσμα, σύμφωνα με άρθρο του Independent.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης, ο λόγος για αυτό είναι ότι το άτομο έχει χαμηλότερα επίπεδα ιού στο σύστημά του, αν και η εμφάνιση οποιασδήποτε γραμμής σημαίνει ότι το τεστ θετικό, ότι δηλαδή έχει προσβληθεί κάποιος από Covid και μεταδίδει λιγότερο από κάποιον που εμφανίζει μια κανονική γραμμή στο self test.

Αυτό μαρτυρά ότι η πρωτεΐνη του κορονοϊού είναι παρούσα στο σώμα. Τα θετικά τεστ πλευρικής ροής μπορεί να δείξουν μια υπερβολικά αχνή γραμμή, κάτι που μερικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται εσφαλμένα ως αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ.

Συνήθως μάλιστα η αχνή γραμμή τείνει να εμφανίζεται τις πρώτες ημέρες της ύπαρξης του ιού στον οργανισμό μας και όταν το ιικό φορτίο είναι χαμηλό. Σε κάποιους παραμένει αχνή και μετά από αρκετά τεστ ενώ σε άλλους μετά την επανάληψη του τεστ συνήθως η γραμμή γίνεται πιο έντονη που μαρτυρά οτι το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί.

Ερμηνεία αποτελεσμάτων self test

ΘΕΤΙΚΟ: Εμφανίζονται δύο κόκκινες γραμμές. Μία κόκκινη γραμμή εμφανίζεται στην περιοχή ελέγχου (C) και μία γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T). Θετικό ακόμα και αν η δεύτερη γραμμή είναι αχνή

ΑΡΝΗΤΙΚΟ: Μόνο μία κόκκινη γραμμή εμφανίζεται στην περιοχή ελέγχου (C) και καμία γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T). self test

ΑΚΥΡΟ: Δεν εμφανίζεται καμία κόκκινη γραμμή στην περιοχή ελέγχου (C). Το τεστ είναι άκυρο έστω κι αν υπάρχει γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T). Οι πιθανοί λόγοι αποτυχίας είναι η ανεπαρκής ποσότητα δείγματος ή λανθασμένες διαδικαστικές τεχνικές. Ελέγξτε τη διαδικασία δοκιμής και επαναλάβετε το τεστ χρησιμοποιώντας μια νέα συσκευή δοκιμής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ