Κορωνοϊός: Συγκλονίζει καρκινοπαθής που έλαβε μονοκλωνικά

Για τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία της χορηγήθηκαν, μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Mega, μια από τους λιγοστούς ασθενείς με κορωνοϊό που κατάφεραν να τα λάβουν.

Για τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία της χορηγήθηκαν, μίλησε στην εκπομπή "Live News" του Mega, μια από τους λιγοστούς ασθενείς με κορονοϊό που κατάφεραν να τα λάβουν.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Θαυματουργά χαρακτηρίζει τα μονοκλωνικά, σκευάσματα τα οποία όμως προορίζονται για λίγους ασθενείς, καθώς διατίθενται σε μικρές ποσότητες. Περιγράφει την εμπειρία ζωής που έζησε πριν μερικές μέρες στο Σωτηρία: “Εγώ δεν ξέρω καν αν θα σας μιλούσα αυτήν την στιγμή αν δεν είχα πάρει τα αντισώματα. Δεν ξέρω αν θα ζούσα”.

Ο κορωνοϊός τής χτύπησε την πόρτα αρχές του μήνα. Ένας ύπουλος ιός που φαινομενικά της προκαλούσε μόνο πυρετό: “Ενώ φαινόταν ότι είχα έναν πυρετό, στην πραγματικότητα γινόταν ένας πολύ βαθύτερος ‘πόλεμος’ στον οργανισμό μου. Ουσιαστικά είχα ένα κατεστραμμένο ανοσοποιητικό μέσα στις πρώτες 4 μέρες”.

Ο γιατρός που εμπιστευόταν, της έλεγε να μείνει σπίτι και να το παλέψει. Αυτήν τη φορά όμως δεν τον άκουσε και έκανε εισαγωγή στο “Σωτηρία”: “Δεν σας κρύβω ότι ο παθολόγος που με παρακολουθεί μου είπε να καθίσω σπίτι μου με depon γιατί μάλλον θα το πέρναγα με 38 πυρετό, όπως το 85% του ελληνικού πληθυσμού”.

Χαμηλά λευκά αιμοσφαίρια

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί στο νοσοκομείο “Σωτηρία” που της βρήκαν λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια από όσα είχε όταν τελείωσε τη χημειοθεραπεία της πριν 1 χρόνο: “Εγώ όταν τελείωσα τη χημειοθεραπεία είχα 1.800 λευκά. Την Τετάρτη το απόγευμα (σ.σ. με κορωνοϊό) είχα 1.700. Είχα χειρότερα λευκά από ό,τι όταν τελείωσα τη χημειοθεραπεία”.

Οι γιατροί, προβλέποντας την κακή εξέλιξη της νόσου, αποφασίζουν να της χορηγήσουν ένα από τα μόλις 2.000 μονοκλωνικά φάρμακα που υπάρχουν στην Ελλάδα. “Ήταν σε υγρή μορφή ενδοφλέβια. Η χορήγηση κράτησε μισή ώρα. Κατά τη χορήγηση δεν είχα κάποια δυσφορία. Τίποτα απολύτως. Αυτό όμως που ήταν αξιοθαύμαστο είναι ότι μέσα στη μία ώρα από τη χορήγηση του φαρμάκου αισθάνθηκα ότι ήμουν τελείως απύρετη”.

“Είχα τις προδιαγραφές, τις προϋποθέσεις (σ.σ. ως καρκινοπαθής). Μου έδωσαν και υπέγραψα ενημερωτικά φυλλάδια για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων και μου τα χορήγησαν”.

“Ο κορωνοϊός πιο επικίνδυνος από τον καρκίνο”

Η ασθενής δεν διστάζει να παραδεχτεί πως φοβήθηκε περισσότερο τώρα με τον κορονοϊό παρά όταν αντιμετώπισε για πρώτη φορά τον καρκίνο: “Απλά είναι πάρα πολύ τρομακτικό το γεγονός ότι θα μπορούσα σε 10 μέρες να είχα χάσει τη ζωή μου. Είναι σχεδόν πιο τρομακτικό από τον καρκίνο”.

Ο φόβος για πιθανή παρενέργεια την απέτρεψε από το να εμβολιαστεί καθώς μετά τις χημειοθεραπείες η ίδια αντιμετώπιζε προβλήματα με την πήξη του αίματος: “Η ογκολόγος μου δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί θρόμβωση. Η ίδια μου έλεγε ‘σε συμβουλεύω να το κάνεις γιατί καλύτερα να υποστείς μια θρόμβωση που μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά να κολλήσεις covid’”.

Τα μονοκλωνικά ξεκίνησαν να χορηγούνται σε 10 νοσοκομεία της χώρας με τους γιατρούς να τονίζουν πως δεν αποτελούν πανάκεια. Η πρόληψη, δηλαδή ο εμβολιασμός, παραμένει το ισχυρότερο όπλο απέναντι στον ιό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ