Κορωνοϊός: Πίεση στο ΕΣΥ με μεγάλη αύξηση εισαγωγών – 300 νέες κλίνες

Στο επιχειρησιακό σχέδιο του λεκανοπέδιου Αττικής προστίθενται επιπλέον 300 κλίνες κορωνοϊού από μεγάλες κλινικές του ιδιωτικού τομέα, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Open».

Στο επιχειρησιακό σχέδιο του λεκανοπέδιου Αττικής προστίθενται επιπλέον 300 κλίνες κορωνοϊού από μεγάλες κλινικές του ιδιωτικού τομέα, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Open». 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως τόνισε ο κ. Κωτσιόπουλος, οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Σημείωσε ότι το ΕΣΥ πιέζεται πολύ και στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη, από την μεγάλη αύξηση των εισαγωγών και θα χρειαστεί απλές κλίνες. Ευτυχώς συμπλήρωσε δεν έχουμε δει μεγάλη αύξηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, «όμως είμαστε σε εγρήγορση εάν χρειαστεί να παρέμβουμε».

Η ανακοίνωση για 300 κλίνες Covid του ιδιωτικού τομέα στη μάχη της πανδημίας έρχεται τη στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται με ταχύτατο ρυθμό λόγω της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.

Σήμερα, Κυριακή, ανακοινώθηκαν 18.592 νέα κρούσματα, 66 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 642. Από το σύνολο των κρουσμάτων, 6.853 εντοπίστηκαν στην Αττική, με τον Κεντρικό Τομέα να «φλέγεται» με 2.107 μολύνσεις.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε με ΦΕΚ η επίταξη από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης.1.2022 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός των υπηρεσιών αφενός μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και αφετέρου μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κορωνοϊός: 50-70 παιδιά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της επικράτειας

Ο κ. Κωτσιόπουλος αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό που έχει γίνει από το καλοκαίρι σε σχέση με τις νοσηλείες των παιδιών. «Ευτυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δει αύξηση, ούτε με την μετάλλαξη Δέλτα, ούτε με την Όμικρον», για την οποία, όπως είπε, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνουμε.

«Παρακολουθούμε, όμως στενά αυτόν τον σκληρό δείκτη των νοσηλειών», είπε ο κ. Κωτσιόπουλος και πρόσθεσε ότι στα νοσοκομεία της επικράτειας νοσηλεύονται περίπου 50-70 παιδιά. Συμπλήρωσε ότι ο αριθμός είναι χαμηλός και τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν κάτι σοβαρό, γι’ αυτό εξέρχονται γρήγορα από τα νοσοκομεία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ