Κορωνοϊός: Οι υποπαραλλαγές 4 και 5 της Ο στοχεύουν στους πνεύμονες

Ανησυχία στους επιστήμονες έχει προκαλέσει η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βρετανία προκαλώντας φόβο για τις επιπτώσεις των υποπαραλλαγών της «Όμικρον» 4 και 5.

Ανησυχία στους επιστήμονες έχει προκαλέσει η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βρετανία προκαλώντας φόβο για τις επιπτώσεις των υποπαραλλαγών της «Όμικρον» 4 και 5

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως αναφέρει ο Independent, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον να έχουν εξελιχθεί, ώστε να «στοχεύουν» τον πνεύμονα και θεωρούν πως αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει το επόμενο πανδημικό κύμα.

Οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό έχουν αυξηθεί στα βρετανικά νοσοκομεία, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Οι υπεύθυνοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ερευνούν τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, προκειμένου να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι πιο μολυσματικές και πιο επικίνδυνες από τις προηγούμενες εκδοχές.

Τόσο η Όμικρον 4 (ΒΑ.4), όσο και η Όμικρον 5 (ΒΑ.5) έχουν προστεθεί στη λίστα των υπό παρακολούθηση στελεχών του ιού.

Την περασμένη εβδομάδα, τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι μολύνσεις κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 43% την εβδομάδα μετά τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου και εκτιμάται πως οι δύο νέες υποπαραλλαγές βρίσκονται πίσω από την ξαφνική αύξηση.

Τι ισχύει για την Ελλάδα

Σημειώνεται πως η παρουσία των Όμικρον 4 και Όμικρον 5 έχει επιβεβαιωθεί και στην Ελλάδα. Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκε αύξηση των συγκεκριμένων υποπαραλλαγών κατά 145% στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ