Κορωνοϊός: Νεκροί σε σάκους – Σοκαριστικές φωτό από νοσοκομείο

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το προσωπικό της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σινάι Γκρέις στο Ντιτρόιτ, που δείχνουν τα πτώματα ασθενών με κορωνοϊό, τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο σε άδεια δωμάτια του νοσοκομείου και σε φορτηγά ψυγεία στο πάρκινγκ.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες που μοιράστηκαν μεταξύ του προσωπικού της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σινάι Γκρέις στο Ντιτρόιτ, και δείχνουν τα πτώματα ασθενών με κορωνοϊό, τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο σε άδεια δωμάτια του νοσοκομείου και σε φορτηγά ψυγεία στο πάρκινγκ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το CNN δημοσίευσε τις φωτογραφίες που απέκτησε από έναν υπάλληλο των επειγόντων περιστατικών. Δύο άλλοι υπάλληλοι επιβεβαίωσαν πως οι φωτογραφίες αυτές είναι μια ακριβή απεικόνιση της σκηνής που λαμβάνει χώρα στο νοσοκομείο στις αρχές Απριλίου, κατά την διάρκεια μιας 12ωρης βάρδιας, την οποία περιγράφουν ως εξαιρετικά δύσκολη.

Βάζουν τα πτώματα ακόμη και σε δωμάτιο μελέτης ύπνου

Οι εργαζόμενοι των επειγόντων μίλησαν στο CNN με την προϋπόθεση της ανωνυμίας τους, χωρίς να ανησυχούν για την δουλειά τους. Οι δύο πηγές δήλωσαν στο CNN πως τουλάχιστον ένα δωμάτιο, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για μελέτες σχετικά με τις συνήθειες ύπνου, χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση πτωμάτων, επειδή το προσωπικό του νεκροτομείου δεν δούλευε την νύχτα και το νεκροτομείο ήταν γεμάτο.

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι ξεμείναμε από κρεβάτια για τους ασθενείς μας επομένως δεν μπορούσαμε να διαθέσουμε κανένα για τα πτώματα» δήλωσε ένας εργαζόμενος στα επείγοντα, που είδε τα πτώματα στο δωμάτιο.

Στην φωτογραφία δύο πτώματα βρίσκονται επάνω σε ένα κρεβάτι, δίπλα δίπλα. Ενώ, ένα άλλο πτώμα έχει τοποθετηθεί σε μια καρέκλα δίπλα στο κρεβάτι. Και τα τρία πτώματα είναι σε λευκές σακούλες. «Όλα αυτά επειδή δεν είχαμε προμηθευτεί ακόμη τους εξωτερικούς καταψύκτες μας, οπότε αυτά τα δωμάτια είχαν κρεβάτια και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο δεν εργάζονται τη νύχτα» δήλωσε ο υπάλληλος.

Ψυκτικές μονάδες σε πάρκινγκ νοσοκομείου

Σε απάντηση σε αυτό το περιστατικό, δύο εργαζόμενοι στα επείγοντα δήλωσαν στο CNN πως το νοσοκομείο αποφάσισε να παραγγείλει φορητές ψυκτικές μονάδες αποθήκευσης για την αποθήκευση των πτωμάτων. Μέχρι το περασμένο Σάββατο, πέντε τέτοιες ψυκτικές μονάδες είχαν μπει στον χώρο στάθμευσης.

Το νοσοκομείο Sinai Grace στο Ντιτρόιτ

Στοιβαγμένα τα πτώματα το ένα πάνω στο άλλο

Σε μια άλλη φωτογραφία που ελήφθη από ένα υπάλληλο στα επείγοντα, δείχνει τα πτώματα τοποθετημένα σε σακούλες. Στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο μέσα σε μια ψυκτική μονάδα στο νοσοκομείο. Δύο άλλοι εργαζόμενοι στα επείγοντα επιβεβαίωσαν στο CNN πως είδαν με τα ίδια τους τα μάτια, θύματα κορωνοϊού τοποθετημένα έτσι μέσα στις μονάδες, λόγω του μεγάλου αριθμού.

Και πρόσθεσαν πως οι μπλε τσάντες που φαίνονται στην φωτογραφία είναι τα προσωπικά αντικείμενα του αποθανόντος. «Τα πτώματα είναι στοιβαγμένα στο πάτωμα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να βάλουμε τα πτώματα στα ράφια» δήλωσε ένας εργαζόμενος στα επείγοντα που έχει δει παρόμοιες σκηνές.

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου κ. Μπράιαν Τέιλορ απάντησε για όλα αυτά στο CNN:

«Οι ασθενείς που πέθαναν από κορωνοϊό στο νοσοκομείο μας, αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Παραμένοντας on site έως ότου γίνει η νεκροψία τους».

Και πρόσθεσε: «Όπως τα νοσοκομεία στην Νέα Υόρκη και σε άλλα μέρη, έχουμε εξασφαλίσει επιπλέον πόρους. Όπως κινητές μονάδες ψύξης, για να βοηθήσουμε προσωρινά στη διαχείριση του ζητήματος χωρητικότητας που προκαλείται από τον κορωνοϊό».

Έξι εργαζόμενοι στα επείγοντα δήλωσαν στο CNN πως το νοσοκομείο περιέθαλπε περίπου 100 έως 130 ασθενείς κάθε φορά τις πρώτες ημέρες του Απριλίου. Όταν ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο φόρτος εργασίας έχει μειωθεί σημαντικά. Έρχονται στο νοσοκομείο περίπου 50 ασθενείς, κάτι που λένε ότι είναι ένας διαχειρίσιμος αριθμός.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ