Κορωνοϊός: Μόνο έκτακτα χειρουργεία, τέλος τα απογευματινά ιατρεία

Αυστηρότερα μέτρα στα νοσοκομεία όλης της χώρας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Αυστηρότερα μέτρα στα νοσοκομεία όλης της χώρας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας, λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων εξαιτίας της επιδημίας κορωνοϊού, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν.

Στο ίδιο πλαίσιο, αποφασίστηκε πως αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας.

Κορωνοϊός: 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -99 συνολικά

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Δύο από τους ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ. Πριν από λίγο έγινε γνωστό, από άτυπη ενημέρωση του υπ. Υγείας ότι έχει διασωληνωθεί και δεύτερος ασθενής στην Πάτρα. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται. Από αυτούς, οι 29 νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων (κορωνοϊός) βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορωνοϊός: Ακυρώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις 

Ο συντονισμός κεντρικής διοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορωνοϊού απασχόλησε τη σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης -με την έξαρση της επιδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός- σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ