Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για 4η δόση για όλους άνω των 30 ετών

Εξελίξεις στον τομέα του εμβολιασμού, αφού η Eπιτροπή, η οποία συνεδρίασε νωρίτερα, αποφάσισε να ξεκλειδώσει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό, με 4η δόση, για όσους είναι άνω των 30.

Εξελίξεις στον τομέα του εμβολιασμού, αφού η επιτροπή, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα, κατά πληροφορίες αποφασίζει το ξεκλείδωμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό, με 4η δόση, για όσους είναι άνω των 30.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μέχρι τώρα τέταρτη δόση μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι ήταν άνω των 60 ετών. Για αυτούς και μόνο ήταν ανοιχτή η πλατφόρμα εμβολιασμού. Για τους άνω των 60 παραμένει και η ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό.

Ωστόσο, η επιτροπή αποφασίζει να ανοίξει την πλατφόρμα εμβολιασμού για 4η δόση και για όλους άνω των 30 ετών, εφόσον το επιθυμούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή των Ειδικών: «Η σύσταση της επιτροπής παραμένει αμετάβλητη. Απλώς, η πλατφόρμα ξεκλειδώνει για τους άνω των 30, εφόσον το επιθυμούν για προσωπικούς λόγους (ταξίδι κ.λπ.)».

Τι αναφέρει το υπουργείο Υγείας

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27-06-22.

Η έξαρση κρουσμάτων έφερε πιο κοντά την 4η δόση

Προφανώς η απόφαση ελήφθη μετά την έξαρση που παρατηρήθηκε στα κρούσματα Covid τις τελευταίες ημέρες. Έξαρση δεν καταγράφεται μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, με τους ειδικούς σε πολλές χώρες να μιλούν για ένα νέο κύμα κορωνοϊού.

Η χαλάρωση των μέτρων μετά από μια περίοδο 2,5 χρόνων πανδημίας που έφερε πολλούς περιορισμούς και την ανάλογη κούραση και οι νέες υποπαραλλαγές που έχουν εμφανιστεί οδήγησαν σε αυτή την αύξηση κρουσμάτων. Μάλιστα, καταγράφεται και αρκετά σημαντικό ποσοστό επαναμολύνσεων, κάτι που, όπως ήταν λογικό, έφερε νωρίτερα το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό με 4η δόση για τους άνω των 30 που το επιθυμούν, σε μια προσπάθεια να ανανεωθούν τα αντισώματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ