Δημόσια ΥγείαΚορωνοϊός: Άλλαξαν τα συμπτώματα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Κορωνοϊός: Άλλαξαν τα συμπτώματα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

- Advertisement -

Διαφορετικά είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι ασθενούν με τη μετάλλαξη Δέλτα (ινδική) του κορωνοϊού σε σύγκριση με τα κλασικά συμπτώματα που γνωρίζαμε έως τώρα.

Διαφορετικά είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι ασθενούν με τη μετάλλαξη Δέλτα (ινδική) του κορωνοϊού σε σύγκριση με τα κλασικά συμπτώματα που γνωρίζαμε έως τώρα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με επιστήμονες στη Βρετανία, τα συμπτώματα που εμφανίζονται περισσότερο στα άτομα που νοσούν με την εν λόγω μετάλλαξη είναι πονοκέφαλος, ξηρός λαιμός και μύτη που τρέχει.

Ο καθηγητής κ. Τιμ Σπέκτορ, που μελετά τη συμπτωματολογία του κορονοϊού, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι, ειδικά οι νεότεροι, που κολλούν τη μετάλλαξη Δέλτα εμφανίζουν συμπτώματα κοινού κρυολογήματος, όπως μεταδίδει το BBC.

Ωστόσο, ακόμα κι αν δε νιώθουν πολύ άρρωστοι, είναι μεταδοτικοί. Προτρέπει, μάλιστα, τον κόσμο να κάνει τεστ σε περίπτωση που υποψιάζεται ότι μπορεί να έχει covid.

Σύμφωνα με το NHS, τα κλασικά συμπτώματα του κορονοϊού είναι βήχας, πυρετός και απώλεια όσφρησης ή/και γεύσης.

Όπως, όμως, αναφέρει ο Σπέκτορ στη μελέτη του, πλέον αυτά τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται με την ίδια συχνότητα.

«Από την αρχή του Μάη, εξετάζουμε τα κυριότερα συμπτώματα μέσω μιας εφαρμογής και σύμφωνα με τις καταγραφές των χρηστών δεν είναι τα ίδια με πριν», τόνισε.

Η αλλαγή αυτή παρατηρείται κυρίως στα άτομα που νοσούν με τη μετάλλαξη Δέλτα, που έχει κυριαρχήσει πλέον κατά 90% στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Σπέκτορ εξήγησε ότι η μετάλλαξη αυτή λειτουργεί λίγο διαφορετικά. «Οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν ότι έχουν ένα κοινό κρυολόγημα και να συνεχίσουν κανονικά να πηγαίνουν σε πάρτι και έτσι μπορεί να το μεταδώσουν σε άλλα έξι άτομα τριγύρω τους», είπε για παράδειγμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ