Κοροναϊός: “Πάρα πολύ νωρίς” για να προβλέψουμε το τέλος της επιδημίας

Είναι ακόμη “πάρα πολύ νωρίς” να προβλέψουμε το τέλος της επιδημίας που προκάλεσε ο νέος κοροναϊός, που εμφανίστηκε στην Κίνα, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Είναι ακόμη "πάρα πολύ νωρίς" να προβλέψουμε το τέλος της επιδημίας που προκάλεσε ο νέος κοροναϊός, που εμφανίστηκε στην Κίνα, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

“Πιστεύω ότι σήμερα είναι πάρα πολύ νωρίς να επιχειρήσουμε να προβλέψουμε την αρχή, τη μέση ή το τέλος αυτής της επιδημίας”, δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ο κ. Μάικλ Ράιαν, ο επικεφαλής του τμήματος υγειονομικών εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα σταθεροποιήθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Όμως αυτή η εμφανής επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με “πολύ μεγάλη προσοχή”. Τα ανωτέρω σημείωσε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

“Αυτή η επιδημία θα μπορούσε να εξελιχθεί προς οποιανδήποτε κατεύθυνση”, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ κ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στη Γενεύη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) φιλοξένησε χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη στην έδρα του στη Γενεύη ένα συνέδριο με τη συμμετοχή εκατοντάδων επιδημιολόγων από ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος είναι να συζητηθούν τα μέσα καταπολέμησης του ιού Covid-19.

Κοροναϊός: Τα διαγνωστικά τεστ των CDC δεν λειτουργούν σωστά

Ταυτόχρονα, τα διαγνωστικά τεστ για τον νέο κοροναϊό Covid-19 που ανέπτυξαν και έθεσαν στη διάθεση άλλων χωρών τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στις ΗΠΑ, δεν λειτουργούν σωστά. Το θέμα έγινε γνωστό απόψε από μια αξιωματούχο.

Τα CDC ανέπτυξαν ένα διαγνωστικό τεστ και άρχισαν στις 5 Φεβρουαρίου να το στέλνουν σε πιστοποιημένα εργαστήρια στις ΗΠΑ (και στις 50 Πολιτείες) ώστε να επιταχυνθεί ο εντοπισμός των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο.

Όμως, κατά τη διαδικασία επαλήθευσης των τεστ διαπιστώθηκε ότι μπορεί να έδιναν μη καταληκτικά αποτελέσματα, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. “Ορισμένες Πολιτείες έλαβαν μη καταληκτικά αποτελέσματα από τα εργαστήρια”, εξήγησε η κ. Νάνσι Μεσονιέρ, η διευθύντρια του τμήματος αναπνευστικών παθήσεων. “Πιστεύουμε ότι το ένα από τα τρία αντιδραστήρια δεν λειτουργεί ομαλά. Για αυτό το ξανακατασκευάζουμε”, πρόσθεσε.

Κοροναϊός: Τεστ σε 36 χώρες 

Την Τρίτη η αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε ότι 36 χώρες παρήγγειλαν αυτά τα τεστ. Με το κάθε σετ μπορούν να εξεταστούν 700-800 δείγματα. Αφού αρχικά ανέφεραν ότι είχε αρχίσει η αποστολή των σετ στα διεθνή εργαστήρια, τα CDC είπαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη, εξαιτίας του προβλήματος που εντοπίστηκε στις ΗΠΑ.

Προς το παρόν, όπως συμβαίνει και από την αρχή της επιδημίας, όλα τα τεστ στις ΗΠΑ γίνονται στην Ατλάντα, στην έδρα των CDC.

Μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ έχουν εντοπιστεί 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-2019.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ