Κοροναϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα -3 σε Γαλλία, συναγερμός σε Αυστρία

Την «πόρτα» της Ευρώπης χτυπά πλέον ο νέος κοροναϊός (2019-nCoV), με κρούσματα να καταγράφονται στη Γαλλία και να εξετάζεται ύποπτη περίπτωση ασθενούς και στην Αυστρία.

Την «πόρτα» της Ευρώπης χτυπά πλέον ο νέος κοροναϊός (2019-nCoV), με κρούσματα να καταγράφονται στη Γαλλία και να εξετάζεται ύποπτη περίπτωση ασθενούς και στην Αυστρία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το Russia Today, μια Κινέζα αεροσυνοδός νοσηλεύεται στη Βιέννη με συμπτώματα γρίπης και εξετάζεται για τον νέο κοροναϊό. Κατά τις ίδιες πηγές, η αεροσυνοδός είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ουχάν, την πόλη – «πηγή» του νέου κοροναϊού και οι Αρχές της Βιέννης υποπτεύονται ότι ίσως να φέρει τον κοροναϊό.

Η Γαλλία μέχρι στιγμής παραμένει η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου έχουν επιβεβαιωθεί τρία κρούσματα κοροναϊού. Σύμφωνα με το RT, τα περιστατικά κοροναϊού στη Γαλλία αυξήθηκαν σε τρία, κάτι που επιβεβαίωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα κοροναϊού σε όλο τον κόσμο έσπασαν το φράγμα των 2.000. Τα περισσότερα περιστατικά έχουν καταγραφεί στην Κίνα, όμως ο κοροναϊός έχει ήδη περάσει τα σύνορα. Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν επίσημες αναφορές για τρίτο κρούσμα κοροναϊού στις ΗΠΑ, ενώ χθες σήμανε συναγερμός και στη Ρωσία.

To Bloomberg για το τρίτο κρούσμα κοροναϊού στις ΗΠΑ:

Γαλλία: Οι ασθενείς που διαγνώστηκαν με τον κοροναϊό είχαν επισκεφτεί την Κίνα
Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, οι δυο από τους τρεις ασθενείς με κοροναϊό -εκτός απροόπτου, και ο τρίτος- είχαν επισκεφθεί πρόσφατα την Κίνα. Η υπουργός Υγείας κ. Ανιές Μπουζέν εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς μετά την επιστροφή τους στη Γαλλία.

«Εχουμε σήμερα τα πρώτα ευρωπαϊκά κρούσματα που προκαλεί ο κοροναϊός, πιθανότατα επειδή εφαρμόσαμε πολύ γρήγορα τους ελέγχους. Ήμασταν σε θέση να τα εντοπίσουμε. Πρέπει να χειριζόμαστε μια επιδημία με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε μια πυρκαγιά, να εντοπίζουμε πολύ γρήγορα την εστία” και “να την περιορίζουμε το συντομότερο δυνατόν» πρόσθεσε.

Ο πρώτος ασθενής με κοροναϊό, ηλικίας 48 ετών, επέστρεψε στις 22 Ιανουαρίου στη Γαλλία, αφού επισκέφθηκε την Κίνα και «πέρασε από την Ουχάν». Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Μπορντό και «πάει καλά», είπε η κ. Μπουζέν.

«Ξέρουμε ότι αφότου επέστρεψε στο γαλλικό έδαφος ήρθε σε επαφή με περίπου 10 ανθρώπους. Θα επικοινωνήσουμε μαζί τους», πρόσθεσε για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα (κοροναϊός).

Η υπουργός διευκρίνισε ότι πληροφορήθηκε το δεύτερο κρούσμα κοροναϊού ακριβώς πριν να ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου. Δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι και ο δεύτερος ασθενής είχε επισκεφθεί την Κίνα. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μπισά του Παρισιού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ