«Κλείδωσαν» τα μέτρα από την Επιτροπή – Μουσική ξανά στην εστίαση

  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Μερική χαλάρωση των μέτρων της πανδημίας «κλείδωσε» στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών, παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν από μέλη της.

Η μερική χαλάρωση των μέτρων της πανδημίας «κλείδωσε» στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών, παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν από μέλη της.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες του healthpharma.gr η επιτροπή εισηγήθηκε την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση αλλά μόνο με καθήμενους, απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας, όπως και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως μερίδα συμμετεχόντων στη σύσκεψη της Επιτροπής τάσσονταν υπέρ της παράτασης των μέτρων για μια επιπλέον εβδομάδα, δηλαδή έως την Κυριακή 6/2, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος για να αποτυπωθεί η επίδραση της κακοκαιρίας στην επιδημία και να αποφευχθεί μια πιθανή έξαρση κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου είχε εισηγηθεί την παράταση των μέτρων (απαγόρευση μουσικής στους χώρους διασκέδασης, μόνο καθήμενοι έως έξι άτομα ανά τραπέζι και περιορισμός ωραρίου έως τις 00:00, υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, λιανεμπόριο, υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε ΜΜΜ, σούπερ-μάρκετ κ.α.) κατά μία εβδομάδα, δηλαδή έως την προσεχή Κυριακή, κυρίως λόγω του υψηλού αριθμού θανάτων που σημειώνονταν καθημερινά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Πλεύρης: Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι νεκροί

Νωρίτερα, τόσο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όσο και ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, όταν ρωτήθηκαν σχετικά, αρνήθηκαν να απαντήσουν λέγοντας ότι η απόφαση είναι των ειδικών οι οποίοι και εκτιμώντας τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας, θα λάβουν τις αποφάσεις τους.

Όσον αφορά τον αριθμό σοκ των θανάτων που ανακοινώθηκαν χθες ο Θάνος Πλεύρης εξήγησε ότι είναι απότοκος της αυξημένης μεταδοτικότητας που υπήρξε στα τέλη του έτους και τις αρχές του 2022 όταν στην κοινότητα κυκλοφορούσαν τόσο η μετάλλαξη Όμικρον όσο και η Δέλτα σε ίδια ποσοστά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι άνθρωποι ευάλωτων ομάδων, ηλικίας άνω των 60 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Εξέφρασε επιπλέον την αισιόδοξη εκτίμηση ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει υποχώρηση των σκληρών δεικτών καθώς όπως και στην κοινότητα έτσι και στις εισαγωγές αποτυπώνεται η εικόνα του 80-20, δηλαδή το 80% που μπαίνουν στο νοσοκομείο νοσούν με Όμικρον που είναι πιο ήπια και προκαλεί λιγότερες σοβαρές νοσήσεις και θανάτους και το 20% με Δέλτα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ