Κικίλιας: Ό,τι εμβόλιο έρχεται θα γίνεται αμέσως – Το πρόγραμμα

Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας και τα εμβόλια που περιμένουμε το επόμενο διάστημα μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας.

Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας και τα εμβόλια που περιμένουμε το επόμενο διάστημα μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι εμβολιασμοί θα φτάσουν στο πικ τους τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

«Τον Φεβρουάριο θα γίνεται ο τριπλάσιος αριθμός εμβολιασμών, τον Μάρτιο ακόμα περισσότεροι για να φτάσει στο πικ τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας. Εξήγησε δε, ότι θα φτάσουμε σε ένα ασφαλές σημείο αν οι εμβολιασμοί «συνεχιστούν χωρίς διακοπές και χωρίς προβλήματα».

Μάλιστα, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «ό,τι εμβόλιο έρχεται αυτό θα γίνεται αμέσως» με αφορμή τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στα προγράμματα εμβολιασμών διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών.

«Οι στατιστικές λένε πως η εκδήλωση σοβαρών συμπτωμάτων έχει να κάνει με την ηλικία και με τα υποκείμενα νοσήματα. Αν εμβολιαστούν οι δύο εκατομμύρια άνθρωποι αυτών των κατηγοριών, τότε και η νόσος θα είναι μια άλλη νόσος».

«Επομένως έχουμε δύο κύματα εμβολιασμών, τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους και από την άλλη τον υπόλοιπο πληθυσμό», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ