Κατεβάζουν ρολά σήμερα στο «Δρομοκαϊτειο» – Στάση εργασίας

Σε στάση εργασίας από 8 π.μ. έως 12:00, διακοπή της εφημερίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δρομοκαϊτειο», για σήμερα Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, με κύρια θέματα την υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Σχετικά με την έλλειψη προσωπικού το Σωματείο σημειώνει ότι «δύο νοσηλευτές κάνουν βάρδια σε κάθε νοσηλευτικό τμήμα που είναι περιπτεριακού τύπου, απομακρυσμένα το ένα από το άλλο με 30 ασθενείς, πολλοί εξ αυτών των ασθενών είναι μη αμιγώς ψυχιατρικά περιστατικά.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

“Σε 1.400 οργανικές θέσεις υπηρετούν 450 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων”, αναφέρει το Σωματείο, προσθέτοντας ότι “ το Νοσοκομείο εφημερεύει δύο ημέρες την εβδομάδα και εισάγονται κατ’ έτος 3.000 ασθενείς εκ των οποίων οι 2000 είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό”.

Σχετικά με την έλλειψη προσωπικού σημειώνει ότι «δύο νοσηλευτές κάνουν βάρδια σε κάθε νοσηλευτικό τμήμα που είναι περιπτεριακού τύπου, απομακρυσμένα το ένα από το άλλο με 30 ασθενείς, πολλοί εξ αυτών των ασθενών είναι μη αμιγώς ψυχιατρικά περιστατικά. Φυλακισμένοι, υπόδικοι, εγκληματίες, προνοιακά και κοινωνικά περιστατικά, νοσηλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες με ψυχική νόσο χωρίς δυνατότητα να συνεννοηθούμε». Προσθέτει ότι τον τελευταίο χρόνο «αφού έκλεισαν όλες οι δημόσιες δομές, νοσηλεύονται με εισαγγελική εντολή άτομα με αυτισμό στο Δρομοκαϊτειο, χωρίς να διαθέτει την υποδομή νοσηλείας”.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται επίσης ότι, “ οι Μονάδες αποϊδρυματοποίησης – αποασυλοποίησης των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από Κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση περνάνε από face control τους ασθενείς. Όποιος δεν τους κάνει, με τη διαδικασία των εισαγγελικών εντολών, τον ξεφορτώνονται στο Δρομοκαϊτειο”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ