Καταγγελία για τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

«Βολεμένοι, ανυπόληπτοι, κατάπτυστοι, άρπαγες, δολιοφθορείς, ρατσιστές και ψεύτες είναι μερικοί από τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς προς του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς, Θεόδωρου Ρεβενάκη, προς του εργαζομένους του νοσοκομείου. Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Διοικητή, με σχετική επιστολή του στο υπουργείο Υγείας:

Κύριε Υπουργέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην με αριθμό 5/08-05-2018 συνεδρίασή του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία διά της παρούσης, να καταγγείλει και να καταδικάσει την απρόκλητη και αναίτια επίθεση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Θεόδωρου Ρεβενάκη εις βάρος των μελών του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και των μελών του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
Συγκεκριμένα, μετά από την με αριθμ. πρωτ 12/12-04-2018 καταγγελία μας με θέμα «Καταγγελία ξυλοδαρμού και κλοπών εις βάρος εργαζομένων» και την με αριθμ. πρωτ. 170/16-04-2018 καταγγελία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. με θέμα «Φαινόμενα βίας στο Γ.Ν. του Κιλκίς», οι οποίες και δημοσιεύθηκαν στον τύπο, ο κ. Ρεβενάκης με το αριθμ. πρωτ.A|2959/17-04-2018 δελτίο τύπου ως απάντηση του στην Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., αλλά και με μια σειρά συνεντεύξεων του σε τηλεοπτικά ΜΜΕ, προέβη σε απαξιωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων του νοσοκομείου μας. Μάλιστα, ο κ. Ρεβενάκης χρησιμοποίησε προσβλητικές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς εναντίον των εργαζομένων, όπως «βολεμένοι και ανυπόληπτοι», « κατάπτυστοι, άρπαγες, δολιοφθορείς, ρατσιστές, ψεύτες, κ.ά.».
Όπως είναι προφανές, οι χαρακτηρισμοί αυτοί του κ. Ρεβενάκη εις βάρος μας, πέρα από εντελώς ανυπόστατοι, είναι ψευδείς και συκοφαντικοί.
Εμείς τον ενημερώνουμε ότι πολύ σύντομα θα κληθεί από την δικαιοσύνη για να αποδείξει την εγκυρότητα των όσων είπε.
Επιπροσθέτως, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον λαλίστατο Διοικητή του Γ.Ν. Κιλκίς ότι είμαστε υπερήφανοι για την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και την ηγεσία αυτής, την οποία και στηρίζουμε αδιαπραγμάτευτα, ως εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Παράλληλα με την συνδικαλιστική μας δράση, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε στις θέσεις μας και να κρινόμαστε από τους ανωτέρους μας αλλά κυρίως από τους ασθενείς, τους οποίους εξυπηρετούμε αγόγγυστα και με αυταπάρνηση καθημερινά.
Η πορεία και η αξία του καθενός είναι καταγεγραμμένη.
Ενδεικτικό της δικής μας πορείας και προσφοράς, είναι η συνεχής και αδιάλειπτη εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι συνάδελφοί μας και μας εκλέγουν στα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα, ώστε να προασπίσουμε τα συμφέροντα του νοσοκομείου και τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Κύριε Υπουργέ,
Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και την ιδιότητά σας, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα του ζητήματος, επαναφέροντας στην τάξη τον κ. Ρεβενάκη ώστε να αποτραπούν στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις που δεν τιμούν τον θεσμό του Διοικητή αλλά ούτε και την ιστορία του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.
Οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου πρέπει να δύνανται απερίσπαστοι να συνεχίσουν απρόσκοπτα το λειτούργημα τους, μακριά από συνθήκες εκφοβισμού, απειλών και συνδικαλιστικών διώξεων.

Υ.Γ.: Η έναρξη των εργασιών ανακαίνισης της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γ.Ν. Κιλκίς εξασφαλίστηκε έπειτα από ενέργειες του Διευθυντή της Κλινικής κ. Ανέστη Καρανικόλα και με την δωρεά του Δημάρχου Αμπελόκηπων – Μενεμένης και Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, τον οποίο και ευχαριστούμε δημόσια, ευχόμενοι να υπάρξουν και άλλοι μιμητές του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ