Καταγγελία για τις τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσ. «Αλεξάνδρα» (vid)

  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν σε ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», δίνοντας στη δημοσιότητα «σκηνές» από την καθημερινή ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών, λόγω έλλειψης ανελκυστήρων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σε ανακοίνωση του, καταγγέλλει τη Διοίκηση για την μη εύρυθμη λειτουργία των ανεκλυστήρων. Οι συνεχόμενες βλάβες σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα, στο σύνολο των ανελκυστήρων του Νοσοκομείου, αποδεικνύει τα μειωμένα αντανακλαστικά της διοίκησης, όπως επισημαίνουν.

«Είναι απαράδεκτο σε ένα Νοσοκομείο στο κέντρο της πρωτεύουσας με κορυφαίο ρόλο στα ιατρικά και ερευνητικά δρώμενα της χώρας, να παρατηρείται αδυναμία πρόσβασης μέσω των ανελκυστήρων, ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας στα αντίστοιχα τμήματα (ογκολογικό, καρδιολογικό, γυναικολογικό, μαιευτικό κ.α.), καθώς και κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων.
Καταγγέλουμε ότι οι τριτοκοσμικές αυτές συνθήκες περνούν απαρατήρητες από την διοίκηση η οποία ασχολείται με επουσιώδη θέματα», όπως τονίζουν σε νεότερη ανακοίνωση τους.

Η θέση της ΠΟΕΔΗΝ

Τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας περιέγραφε χθες και η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως εφημερεύει κάθε 4 ημέρες σε γενική εφημερία, κάθε δεύτερη ημέρα για γυναικολογικά περιστατικά και κάθε ημέρα για μαιευτικά περιστατικά, ενώ το επισκέπτονται στις εφημερίες δεκάδες γυναίκες (περί τις 120) και εκατοντάδες ασθενείς (περί τους 250).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της:

Καθημερινά, δεκάδες ασθενείς εισάγονται για νοσηλεία. Το νοσοκομείο διαθέτει έξι ασανσέρ και είναι όλα χαλασμένα, όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση της, καταγγέλλοντας πως εδώ και ένα χρόνο υπάρχει πρόβλημα με τα ασανσέρ που κάθε ημέρα είναι εκτός λειτουργία τα περισσότερα.

Το θέτουν οι εργαζόμενοι, διαμαρτύρονται οι ασθενείς χωρίς να συγκινείται η Διοίκηση. Σήμερα η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Εγκλωβίζονται οι ασθενείς

Στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, λειτουργεί το ένα εκ των έξι κάθε ημέρα για κάποιες ώρες και μετά χαλάει. Μένουν ασθενείς εγκλωβισμένοι μεταξύ των ορόφων και καλείται η πυροσβεστική να απεγκλωβίσει ασθενείς και συνοδούς.

Ασθενείς με εμφράγματα κατεβαίνουν υποβασταζόμενοι τις σκάλες από τον 4ο όροφο στο 3 όροφο που είναι το αιμοδυναμικό εργαστήριο.

Έχει συμβεί πολλές φορές να λιποθυμούν στα σκαλιά, κινδυνεύοντας η ζωή τους.

Αναγκάζονται τα έκτακτα περιστατικά με σοβαρά προβλήματα υγείας από το ισόγειο ή τους πρώτους ορόφους να ανεβοκατεβαίνουν στον 5ο όροφο για εξετάσεις ή θεραπεία.

Από τις σκάλες οι καρκινοπαθείς

Στο 5ο όροφο του “Αλεξάνδρα” βρίσκεται το ογκολογικό τμήμα. Ανεβαίνουν οι καρκινοπαθείς με τις σκάλες να κάνουν χημειοθεραπεία. Επίσης ανεβοκατεβαίνουν για προεγχειρητικό έλεγχο για καρδιολογικές επεμβάσεις. Αδυνατούν οι εργαζόμενοι να μεταφέρουν το χειρουργικό, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό.

Συνεχώς απεγκλωβίζονται από τα ασανσέρ μεταξύ των ορόφων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου περί άλλων τυρβάζει. Ασχολείται με ρουσφετολογικές μετακινήσεις υπαλλήλων και προϊσταμένων χωρίς κανένα υπηρεσιακό κριτήριο.

Χωρίς εισηγήσεις των Διευθυντών αναστατώνοντας παραπέρα τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Πλεονασματικό Νοσοκομείο χωρίς ευρώ να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει τα ασανσέρ, εκτός κι αν χρειαζόμαστε και εδώ Δωρεές από κάποιο Ίδρυμα!!!

Δυστυχώς η Δημόσια Υγεία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.