Καπραβέλος: Θύμα απάτης με φαρμακευτικό προϊόν στο διαδίκτυο

Θύμα διαδικτυακής απάτης έχει πέσει ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όπως κατήγγειλε μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Θύμα διαδικτυακής απάτης έχει πέσει ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όπως κατήγγειλε μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως δήλωσε, επιτήδειοι χρησιμοποίησαν το όνομα, τη φωνή και την εικόνα του με την λευκή ιατρική μπλούζα σε διαδικτυακή διαφήμιση για ένα «φάρμακο» που «αποτρέπει» τα εγκεφαλικά επεισόδια!

Η απάτη άρχισε πριν από μήνες και ο ιατρός απευθύνθηκε στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Έως τώρα, όμως, δεν έχει βρεθεί ποιος κρύβεται πίσω από αυτήν.

Όπως εξήγησε ο κ. Καπραβέλος, το σκεύασμα που υποτίθεται ότι διαφημίζει ο ίδιος δεν ανήκει σε κάποια φαρμακευτική εταιρεία. Είναι υποτίθεται ένα σκεύασμα διατροφής. Ουσιαστικά όμως είναι ένα προϊόν που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο.

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

«Για μήνες σέρνεται στο Ίντερνετ αυτή η απάτη», τόνισε. «Κατέφυγα στο Σώμα Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά δεν βρήκα καμία άκρη. Χρησιμοποίησαν το όνομά μου. Xρησιμοποίησαν τη φωνή μου. Χρησιμοποίησαν ψεύτικους χαρακτηρισμούς με την άσπρη μου μπλούζα».

Όπως ξεκαθάρισε, εμφανίζεται να διαφημίζει ένα προϊόν που δεν το ξέρει. Επιπλέον, είναι ένα προϊόν εκτός της ιατρικής ειδικότητάς του. «Είναι σκεύασμα διατροφής που ουσιαστικά είναι ζαχαρόσκονη», είπε. «Έχουν βάλει το πρόσωπο και τη φωνή μου για να το διαφημίσουν».

Ο κ. Καπραβέλος πρόσθεσε ακόμα πως με τέτοιου είδους απάτες παραπλανώνται ασθενείς, όπως τα θύματα του «ψευτογιατρού». «Τέτοια απάτη είναι αυτή που ξεγέλασε αυτούς τους ανθρώπους», είπε. «Δεν έχουμε βρει τρόπο να φράξουμε αυτή την παραβατική συμπεριφορά. Αυτό είναι ειλικρινά εγκληματικό, γιατί πολλές φορές αυτές οι συμπεριφορές οδηγούν σε θανάτους».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Θύμα διαδικτυακής απάτης έχει πέσει ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όπως κατήγγειλε μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο Θύμα διαδικτυακής απάτης έχει πέσει ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όπως κατήγγειλε μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ