Καπραβέλος: Δεν γνωρίζουμε το αποτύπωμα στους ανεμβολίαστους

Για την πορεία της πανδημίας, την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και τα υψηλά νούμερα σε ΜΕΘ και θανάτους μίλησε σήμερα ο Νίκος Καπραβέλος.

Για την πορεία της πανδημίας, την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και τα υψηλά νούμερα σε ΜΕΘ και θανάτους μίλησε σήμερα ο Νίκος Καπραβέλος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο, Διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», τα νοσοκομεία ξεκίνησαν με 5% Όμικρον και έφτασαν το 45%, με το υπόλοιπο 55% να σχετίζεται με την Δέλτα. Ουσιαστικά, Δέλτα και Όμικρον συνυπάρχουν στα νοσοκομεία, όμως εκείνη που πιέζει στο υγειονομικό σύστημα είναι η Δέλτα.

«Η Όμικρον δεν έχει δείξει ακόμα τα δόντια της»

«Ακόμα πιεζόμαστε πάρα πολύ. Ο ιός αλλάζει και δίνει νέες μεταλλάξεις κι εμείς αφήνουμε πολλά ρήγματα ανοσίας, οπότε βρίσκει την ευκαιρία και βλέπουμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα με τους θανάτους. Η Όμικρον δεν έχει δείξει ακόμα τα δόντια της. Δεν έχει αλλάξει η μορφή του μηχανισμού δράσης του κορωνοϊού, οι μεταλλάξεις αυτές είναι οχήματα διασποράς του ιού» ανέφερε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο MEGA.

Σχετικά με την πενθήμερη καραντίνα, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε πως ήταν μία «στρογγυλεμένη» σύσταση επειδή η υπερμεταδοτικότητα θα προκαλούσε προβλήματα σε δομές του κράτους, ενώ τόνισε πως ο ιός μεταδίδεται και μετά από τις πέντε ημέρες.

Καπραβέλος: Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα

Ο Νίκος Καπραβέλος τόνισε πως η Δέλτα επιμένει και δεν αφήνει την Όμικρον να επικρατήσει, ενώ περιέγραψε πως ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί υποφέρουν από βαριές πνευμονίες.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα το αποτύπωμα της Όμικρον στους ανεμβολίαστους. Θα πρέπει να ενισχύουμε την προσπάθεια όλων μας να εμβολιαστούμε. Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη, διότι η πίεση στα νοσοκομεία είναι αφόρητη», δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ