«Καμπανάκι» από Σαρηγιάννη και Εξαδάκτυλο για αύξηση κρουσμάτων

Έντονα προβληματισμένοι εμφανίστηκαν ο Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου περιμένουμε κλιμάκωση της πανδημίας. Όπως σημείωσε, αυτή τη στιγμή είμαστε στο υψηλότερο κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο από την αρχή της πανδημίας και περιμένουμε να πάμε παραπάνω. «Μπορούμε να φτάσουμε σε ένα εβδομαδιαίο μέσο όρο της τάξεως των 7.000 με κρουσμάτων ημερησίως», τόνισε μιλώντας ΑΝΤ1.

Σημείωσε ακόμα ότι σημειώνεται αύξηση του ιικού φορτίου στην Κρήτη, ενώ παρουσιάζεται σταθεροποίηση στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Υπογράμμισε, πάντως, ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η εικόνα θα αρχίσει να αλλάζει δυστυχώς από την επόμενη εβδομάδα.

Εξαδάκτυλος: Αποκλιμάκωση μετά τον Σεπτέμβριο

Από την πλευρά του, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είπε ότι λογικά αναμένουμε μια αύξηση μέσα στον Σεπτέμβριο και στην συνέχεια αποκλιμάκωση, καθώς όπως είπε «οι άνθρωποι συνεχίζουν να εμβολιάζονται και πολλοί νοσούν και αποκτούν ανοσία».

Σχετικά με τις αντιδράσεις για τους εμβολιασμούς ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ισλανδίας όπου το 90% είναι εμβολιασμένοι. Όπως είπε έχουν κρούσματα, αλλά όχι θανάτους. «Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν λίγο και νοσούν ελαφρύτερα», κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

λίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ