Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε πλήρη ετοιμότητα τα νοσοκομεία

Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικοί σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», και με αφορμή το γεγονός επαναφέρουν το ζήτημα της αύξησης των μισθών αλλά και της ένταξης του κλάδου τους στα ΒΑΕ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι υγειονομικοί εργάζονται πλέον αδιαλείπτως τρεις συνεχείς βάρδιες, με στόχο να καλύψουν τους ασθενείς και να μην κινδυνεύσει κανείς.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Μην ακούσουμε και άλλα ευχαριστώ από τη πολιτεία. Χορτάσαμε. Αύξηση μισθών και ένταξη στα ΒΑΕ θέλουμε. Το αξίζουμε, το δικαιούμαστε», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Φαίνεται ότι το περυσινό πάθημα έγινε μάθημα, τουλάχιστον μέχρι τώρα, για τα νοσοκομεία των βορείων προαστίων της ΑΤΤΙΚΗΣ. Υπάρχουν διαθέσιμα εκχιονιστικά μηχανήματα και καθαρίζουν τους δρόμους του περιβάλλοντα χώρου των νοσοκομείων.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ όπου η πρόσβαση στο νοσοκομείο είναι πολύ δύσκολη και μέχρι τώρα ελάχιστα περιστατικά έφθασαν στα επείγοντα καθότι εφημερεύει. Ο περιβάλλον χώρος του νοσοκομείου γεμάτος χιόνι. Πολλά αυτοκίνητα συναδέλφων παρκαρισμένα εντός του νοσοκομείου είναι σκεπασμένα από χιόνι.

Στο ΚΑΤ η κατάσταση είναι προσβάσιμη όπως και στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ που εφημερεύει. Επίσης προσβάσιμη είναι η κατάσταση στο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ.

Για άλλη μια φορά οι υγειονομικοί επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες προσπαθώντας από χθες το βράδυ με κάθε τρόπο να φθάσουν στα νοσοκομεία κοντά στους ασθενείς. Πολλοί βρίσκονται από χθες το μεσημέρι στα νοσοκομεία καλύπτοντας βάρδιες συναδέλφων που ήταν αδύνατον να φθάσουν από το σπίτι τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους συναδέλφους. Την ώρα που όλος ο δημόσιος τομέας βρίσκεται σε τηλεργασία εμείς κάνουμε αγώνα δρόμου να φθάσουμε στα νοσοκομεία. Και δουλεύουμε ακατάπαυστα τρείς και πλέον βάρδιες».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Μπάρμπαρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ