ΙΣΑ και Περιφέρεια Αττικής: Δημιουργούν δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής

Σύστημα παροχής δωρεάν υπηρεσιών τηλεϊατρικής στους πολίτες της Αττικής για τον κορωνοϊό, θέτουν σε λειτουργία η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών(ΙΣΑ), με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής  κ. Γιώργου Πατούλη.

Σύστημα παροχής δωρεάν υπηρεσιών τηλεϊατρικής στους πολίτες της Αττικής για τον κορωνοϊό, θέτουν σε λειτουργία η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών(ΙΣΑ), με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής  κ. Γιώργου Πατούλη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως ανακοίνωσε ο ΙΣΑ δημιουργείται μια  δωρεάν ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή με την οποία ο πολίτης απευθείας (με βιντεοκλήση) θα έχει οπτική επαφή με ιατρούς για την παροχή συμβουλών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στόχος της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα είναι έτοιμη σε λίγες ώρες για δοκιμαστική λειτουργία προκειμένου από αύριο να μπορεί να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, θα είναι η διαδικτυακή επικοινωνία ασθενών και ιατρών για την καλύτερη αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Με τον τρόπο αυτό, πολίτες που δεν πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο. Είτε επειδή έχουν ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19, είτε επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Θα μπορούν απευθείας με βιντεοκλήση να συνομιλούν με διάφορες ειδικότητες γιατρών (γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, ψυχίατρο, παιδίατρο, κ.α). Με το τρόπο αυτό οι γιατροί που θα έχουν οπτική εικόνα του ασθενούς. Θα δίνουν τις πρώτες συμβουλές και συστάσεις για τυχόν συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος συντονίζει τις διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, επισημαίνει:

«Αξιοποιούμε τη σύγχρονη τεχνολογία και σε συνεργασία με την επιστημονική – ιατρική κοινότητα, συμβάλλουμε στην κατ’ οίκον εξέταση των πολιτών. Τα οφέλη από τη συγκεκριμένη εφαρμογή θα είναι σημαντικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς περιορίζονται οι μετακινήσεις των πολιτών και αποφορτίζονται τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, κανείς δεν περισσεύει».

Έκκληση ΙΣΑ προς τα μέλη του να ενταχθούν στην εφαρμογή 

Ζητάμε από τους γιατρούς μέλη του ΙΣΑ να ενταχθούν στην εφαρμογή προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας. Μέσω του συστήματος «on call» τηλεϊατρικής, όπως άλλωστε έχουμε πράξει και με την υλοποίηση του Τηλεφωνικού Κέντρου Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον κορωνοϊό 2142142000, συμβάλλουμε στη πράξη στο δραστικό περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Κοινός στόχος όλων μας ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ