Ηπατίτιδα: Τρίχρονη παραλίγο να χάσει τη ζωή της –Ο πατέρας έγινε δότης

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι που «χτυπήθηκε» από τη μυστηριώδη ηπατίτιδα που σαρώνει τον κόσμο, γλίτωσε την τελευταία στιγμή από το θάνατο – αφού έλαβε μέρος του ήπατος του πατέρα του.

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι που «χτυπήθηκε» από τη μυστηριώδη ηπατίτιδα που σαρώνει τον κόσμο, γλίτωσε την τελευταία στιγμή από το θάνατο – αφού έλαβε μέρος του ήπατος του πατέρα του.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Lola-Rose Raine, από το Gravesend του Κεντ, είναι ένα από τα σχεδόν 200 παιδιά που έχουν νοσήσει από την ίδια οξεία ηπατίτιδα που έχει προκαλέσει ανησυχία στους ειδικούς τους τελευταίους μήνες.

Αφού αρχικά θεώρησαν ότι ο εμετός της ήταν απλώς ένα στομαχικό πρόβλημα, οι γονείς της Lola-Rose ανησύχησαν όταν τα μάτια της εμφάνισαν κίτρινη απόχρωση – χαρακτηριστικό σημάδι της ηπατίτιδας.

Οι νοσοκομειακές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι το συκώτι της δεν λειτουργούσε κανονικά και μεταφέρθηκε σε ειδική μονάδα στο νοσοκομείο Kings College του Λονδίνου τον Μάρτιο.

Ωστόσο λίγες ημέρες μετά την άφιξή της το συκώτι της άρχισε να μη λειτουργεί καθόλου, με τους γιατρούς να αναγκάζονται να την θέσουν σε κώμα. Οι γιατροί προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει μέσα σε λίγες ώρες, εκτός αν έβρισκαν μεταμόσχευση την τελευταία στιγμή.

Δωρέα μέρους του ήπατος

Ο πατέρας της Alan Raine, 27 ετών, ο οποίος εργάζεται στην ασφάλεια, δήλωσε στη MailOnline ότι ήταν σαν να «βλέπαμε κυριολεκτικά το κοριτσάκι μας να πεθαίνει μπροστά στα μάτια μας» καθώς περίμενε να μάθει αν το συκώτι του θα ήταν συμβατό.

Ο ίδιος δώρισε μέρος του ήπατός του για να σώσει την ετοιμοθάνατη κόρη του στις 30 Μαρτίου σε μια επέμβαση που διήρκεσε επτά ώρες.

«Προτιμώ να δωρίσω μέρος από το συκώτι μου, παρά να σκίζεται η καρδιά μου κοιτώντας την», ανέφερε ο πατέρας.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την επέμβαση, η Lola-Rose έχει αναρρώσει πλήρως και θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, τα κρούσματα αφορούν σε μεγάλο βαθμό παιδιά κάτω των 5 ετών, με μέση ηλικία τα 3, και μόνο «ένας μικρός αριθμός παιδιών άνω των δέκα ετών διερευνάται». Δεκάδες έχουν αναρρώσει και δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά 10 παιδιά χρειάστηκαν μεταμοσχεύσεις ήπατος.

Μια σειρά από υποθέσεις διερευνώνται και μία από αυτές είναι η πιθανότητα το lockdown και η κοινωνική απόσταση να βρίσκονται πίσω από τη συστάδα των κρουσμάτων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ