Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Πρώτη άδεια από τον FDA σε προϊόν ατμίσματος

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε για πρώτη φορά προϊόντα ατμίσματος αναγνωρίζοντας ότι μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους για την υγεία των καπνιστών.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε για πρώτη φορά προϊόντα ατμίσματος αναγνωρίζοντας ότι μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους για την υγεία των καπνιστών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αρνήθηκε πάντως να αδειοδοτήσει υγρά αναπλήρωσης με γεύσεις, τα οποία γίνονται αντικείμενο κατάχρησης μεταξύ ανηλίκων.

Ηλεκτρονικά τσιγάρα πωλούνται στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια χωρίς να έχουν πάρει το επίσημο πράσινο φως των αρχών. Ο FDA είχε δώσει στους κατασκευαστές περιθώριο μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν αιτήσεις αδειοδότησης προκειμένου να παραμείνουν τα προϊόντα τους στην αγορά.

Η νέα απόφαση του FDA αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο Vuse Solo της καπνοβιομηχανίας R.J. Reynolds. Άδεια έλαβαν και τα αντίστοιχα δοχεία υγρών αναπλήρωσης.

«Τα δεδομένα του κατασκευαστή δείχνουν ότι τα προϊόντα με γεύση καπνού θα μπορούσαν να βοηθήσουν εθισμένους ενήλικες καπνιστές να υιοθετήσουν αυτά τα προϊόντα –είτε πλήρως είτε με σημαντική μείωση της κατανάλωσης τσιγάρων- και να μειώσουν την έκθεσή τους σε επιβλαβή χημικά» δήλωσε ο κ. Μιτς Ζέλερ, διευθυντής του Κέντρου Προϊόντων Καπνού του FDA.

Παράλληλα, η υπηρεσία επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στις διαφημίσεις της R.J. Reynolds στο Διαδίκτυο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Ο FDA αρνήθηκε να εγκρίνει δέκα υγρά αναπλήρωσης με άλλες γεύσεις εκτός από καπνό, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με έρευνα, ένας στους δέκα μαθητές λυκείου που ατμίζει. χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό τσιγάρο Vuse.

Τα υγρά με γεύση καπνού, αντίθετα, δεν είναι δημοφιλή μεταξύ των ανηλίκων, και δεν. υπάρχουν ενδείξεις ότι τα προϊόντα αυτά οδηγούν τους νέους στο κάπνισμα, έκρινε ο FDA.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ