Η ενδυνάμωση των ασθενών με Kληρονομικά Μεταβολικά Νοσήματα

Ο Σύλλογος Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Κληρονομικά Μεταβολικά Νοσήματα «ΚΡΙΚΟΣ ΖΩΗΣ» διοργάνωσε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη την 8η Ημερίδα του, η οποία αυτή τη χρονιά ήταν υβριδική και είχε τίτλο «Κληρονομικά Μεταβολικά Νοσήματα: Από την Απομόνωση στην Ενδυνάμωση».

Ο Σύλλογος Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Κληρονομικά Μεταβολικά Νοσήματα «ΚΡΙΚΟΣ ΖΩΗΣ» διοργάνωσε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη την 8η Ημερίδα του, η οποία αυτή τη χρονιά ήταν υβριδική και είχε τίτλο «Κληρονομικά Μεταβολικά Νοσήματα: Από την Απομόνωση στην Ενδυνάμωση».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με στόχο πάντα την παροχή σύγχρονης επιστημονικής γνώσης αλλά και λύσεων στα προβλήματα της καθημερινότητας επιλέχθηκε από τη διοργάνωση μία ποικιλία θεμάτων, που κάλυψε ένα ευρύ φάσμα των αναγκών των πασχόντων από κληρονομικά μεταβολικά νοσήματα (ΚΜΝ). Την ημερίδα χαιρέτισε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για τη μελέτη των Ενδογενών Μεταβολικών Νοσημάτων κ. Όλγα Γραφάκου ενώ συμμετείχαν ομιλητές με εξειδίκευση στα κληρονομικά μεταβολικά νοσήματα, στη Γενετική και στην Ψυχολογία.
Πολύ σημαντικό ήταν ότι δόθηκε βήμα στους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, το μοναδικό «ταξίδι» τους με τη νόσο, που προσφέρει μια εξαιρετικά χρήσιμη πηγή πληροφοριών για τις ανάγκες της καθημερινής αυτοδιαχείρισης της ασθένειάς τους, όχι μόνο στους ίδιους αλλά και στους επαγγελματίες Υγείας και το ίδιο το σύστημα υγείας.

Επίσης, για πρώτη φορά συμμετείχαν με εισηγήσεις ανώτατα στελέχη του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που ανέλυσαν τις εξελίξεις στα πάντα επίκαιρα για τον ασθενή ασφαλιστικά ζητήματα.

Άγνωστα και αόρατα νοσήματα

Η κυρία Περσεφόνη Αυγουστίδου – Σαββοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιατρικής Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Συλλόγου «ΚΡΙΚΟΣ ΖΩΗΣ», με την ολοκλήρωση των εργασιών της Ημερίδας δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές και τους συντονιστές, που βοήθησαν αποφασιστικά σε άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση, η οποία ανέδειξε ξεκάθαρα τη μεγάλη ανάγκη να ακουστεί η συλλογική φωνή των πασχόντων από KMN και συνέβαλε ώστε να πάψουν τα ΚΜΝ να είναι – όχι μόνο σπάνια – αλλά άγνωστα και αόρατα νοσήματα! Από πλευράς Συλλόγου, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επιτελούμε το ρόλο μας στην προβολή των αναγκών των ασθενών αλλά και να αγωνιζόμαστε για την καλύτερη περίθαλψη και ποιότητα ζωής τους, ένα ζήτημα που την τελευταία διετία, λόγω της καταστροφικής επίδρασης της πανδημίας στο σύστημα υγείας, έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία».

Χορηγοί της Ημερίδας ήταν οι εταιρείες TAKEDA, Chiesi Global Rare Diseases, Medihub, Sobi, Sanofi και Nutricia.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις βιντεοσκοπημένες εργασίες του συνεδρίου στο διαδίκτυο κατόπιν σχετικής εγγραφής. Τα συμπεράσματα της ημερίδας είναι αναρτημένα στο www.krikoszois.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ