Γραβάνης κατά ανεμβολίαστων: Οδηγούν τη χώρα σε κλείσιμο

Για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων προειδοποιεί ο Αχιλλέας Γραβάνης με ανάρτηση του στο Facebook, ρίχνοντας ξεκάθαρα την ευθύνη στους ανεβμολίαστους.

Για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων προειδοποιεί ο Αχιλλέας Γραβάνης με ανάρτηση του στο Facebook, ρίχνοντας ξεκάθαρα την ευθύνη στους ανεβμολίαστους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, λίγες ώρες μετά τις κινητοποιήσεις των αρνητών του εμβολίου, έκανε μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα ρίχντας ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων που προέβλεψε ότι έρχεται.

Ο κ. Γραβάνης προβλέπει ότι τις επόμενες εβδομάδες τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τις 7.000 ημερησίως και η ευθύνη θα βαραίνει τους ανεμβολίαστους.

Υποστήριξε επίσης ότι αυτή η ομάδα των πολιτών θα οδηγήσει τη χώρα σε νέο κλείσιμο που θα είναι καταστροφικό για την Ελληνική Οικονομία. Παράλληλα τόνισε ότι οι αρνητές με τη στάση τους είναι αυτοί που διχάζουν την κοινωνία μας.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Όταν σε 2-3 βδομάδες τα κρούσματα θα ξεπερνούν ίσως και κατά πολύ τις 6.000-7.000 ημερησίως και σε 4-6 βδομάδες οι κλινικές COVID-19 και οι ΜΕΘ θα αρχίσουν να γεμίζουν, οι τουρίστες θα ελαττώνονται τάχιστα (η Γερμανία ετοιμάζει οδηγία …), η οικονομία θα φρενάρει (ποιος άραγε θα έχει όρεξη για ψώνια και διασκέδαση). Οι ανεμβολιαστοι θα οδηγούν την χώρα σε κλείσιμο (έστω τοπικά), πάλι σε απώλειες δουλειών, σε χρεοκοπίες. Αυτή τη φορά δίχως σημαντική οικονομική στήριξη από την πολιτεία.

Την κοινωνία την διχάζουν αυτοί που θα συμβάλουν σε αυτήν την κατάσταση, δηλαδή οι ανεμβολιαστοι και οι εμφανείς και αφανείς υποστηρικτές τους. Σε αυτούς (πολίτες, πολιτικούς, επιστήμονες) θα οφείλεται η δυστυχία αυτή, σε αυτούς θα σταλεί ο λογαριασμός της οικονομικής δυσπραγίας, της οσμής αρρώστιας και θανάτου. Καθαρές κουβέντες, όχι πολιτικά ορθές ανευθυνότητες. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θα έχει κάνει το καθήκον της, ως όφειλε και θα ζητά εξηγήσεις.

Η πολιτεία επίσης θα πρέπει με θάρρος και υπευθυνότητα να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες (εκπαιδευτικοί, σώματα ασφάλειας όπως έκανε στη ΕΜΑΚ, επαγγελματίες εστίασης, οδηγοί ταξί λεωφορείων, επαγγελματίες κοσμητικης/αισθητικής/άθλησης).

Και επιτέλους, οι ακαδημαϊκοί επιστημονικοί φορείς να ζητήσουν από τους ‘επιστήμονες’ και τους επιστημονιζοντες εμπόρους της δυστυχίας να τεκμηριώσουν τις επικίνδυνες για την δημόσια υγεία απόψεις τους».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ