Γώγος: Μέχρι 15 του μήνα δεν μπορούμε να ανοίξουμε καταστήματα

Ξεκάθαρος ήταν ο Χαράλαμπος Γώγος αναφορικά με το αν μπορούν να αρθούν ή όχι τα μέτρα για τον κορωνοϊό, προειδοποιώντας ότι η ξαφνική άρση του lockdown θα έχει συνέπειες στο σύστημα υγείας.

Ξεκάθαρος ήταν ο Χαράλαμπος Γώγος αναφορικά με το αν μπορούν να αρθούν ή όχι τα μέτρα για τον κορωνοϊό, προειδοποιώντας ότι η ξαφνική άρση του lockdown θα έχει συνέπειες στο σύστημα υγείας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Με αυτά τα δεδομένα, μέχρι τις 15 του μηνός δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξουμε καταστήματα και λιανεμπόριο γιατί πρέπει να υπάρχει ένα μαξιλάρι για τους νοσηλευόμενους στο Σύστημα Υγείας», ανέφερε ο κ. Γώγος, καθηγητής Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, ο κ. Γώγος πρόσθεσε: «Το να ανοίξουμε ξαφνικά δεν γίνεται, θα είναι πάρα πολύ βαρύ για το Σύστημα Υγείας, δεν το αντέχουμε».

«Το ποτήρι είναι γεμάτο, αν ξεχειλίσει θα θρηνήσουμε θύματα»

Ο Χαράλαμπος Γώγος στη συνέχεια έκανε έναν παραλληλισμό για να αποτυπώσει την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Σύστημα Υγείας, αλλά και στη χώρα αναφορικά με τον κορωνοϊό:

«Αυτή την στιγμή είναι γεμάτο το ποτήρι, εάν θα το πιέσουμε θα ξεχειλίσει, κι όταν ξεχειλίσει το ποτήρι αυτό θα θρηνήσουμε θύματα», είπε ο κ. Γώγος επισημαίνοντας επίσης πως αυτή τη στιγμή ανοίγουν συνεχώς καινούριες μονάδες οι οποίες γεμίζουν. Υπενθυμίζουμε πως σήμερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι είναι 600 στη χώρα. Ενώ, τα κρούσματα την τελευταία ημέρα ανέρχονται σε 904 και οι θάνατοι σε 101.

Σύμφωνα με όσα σημείωσε ο κ. Γώγος, καθηγητής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, την πολυπλοκότητα του προβλήματος που επικρατεί στη χώρα δείχνει και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων (ECDC), το οποίο επισημαίνει μελλοντικούς κινδύνους τόσο από ένα πρόωρο όσο και από ένα αργοπορημένο άνοιγμα της κοινωνίας.

«Η ζωή του κόσμου έχει αλλάξει, το βλέπουμε όλοι μέχρι και σε κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει», είπε συγκεκριμένα ο κ. Γώγος καταλήγοντας: «Πρακτικά είμαστε μεταξύ δύο συμπληγάδων. Η μια αφορά την πίεση στο Σύστημα Υγείας και η άλλη την κοινωνία».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ