Γώγος: Κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε lockdown στην Αττική

«Γίνεται κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί το lockdown», διαβεβαιώνει ο Χαράλαμπος Γώγος, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού.

«Γίνεται κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί το lockdown», διαβεβαιώνει ο Χαράλαμπος Γώγος, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, κ. Γώγος, ερωτηθείς σχετικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, απάντησε: «Γίνεται κάθε προσπάθεια για να μη συμβεί αυτό. Πήραμε ένα πακέτο μέτρων το οποίο έχει στόχο να αποφύγουμε το lockdown. Τώρα, αν αυτό δεν εξελιχθεί ομαλά, όλα είναι στο τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δέσμες μέτρων με πολλαπλές παραμέτρους, που πάντα έχουμε υπ’ όψιν μας».

Γώγος: Μεγαλώνει ο αριθμός των κρουσμάτων

Ο κ. Γώγος παραδέχθηκε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος. Δεν έχει φτάσει στο ”κόκκινο”, αλλά είναι σημαντικός και η δυναμική είναι αυξητική», για να προσθέσει: «Αν δούμε ότι ο αριθμός αυξάνει ή παραμένει σε αυτά τα επίπεδα για μεγάλο διάστημα, θα πάρουμε την επόμενη δέσμη μέτρων».

Δεν έκρυψε ότι τα στοιχεία για την Αττική είναι ανησυχητικά και πως όλα θα κριθούν από τα στοιχεία της επόμενης εβδομάδας. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 358 κρούσματα, εκ των οποίων τα 194 στο λεκανοπέδιο.

«Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά. Το αν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω μέτρα εξαρτάται από τα δεδομένα που θα έχουμε την προσεχή εβδομάδα. Θα ξέρουμε πού πάει το πράγμα σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη δυνατότητα του συστήματος υγείας να αντιμετωπίσει τα περιστατικά. Στην Αττική υπάρχει πρόβλημα», τόνισε ο κ. Γώγος.

Θα φτάσουμε να επιλέγουμε ποιος θα νοσηλευτεί…

«Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε να επιλέγουμε ποιος θα νοσηλευτεί. Θα ανοίξουν και άλλες μονάδες, και άλλες κλινικές. Έχουμε μια καλύτερη εκπαίδευση προσωπικού ώστε να συμμετέχουν και άλλοι στη διαδικασία αυτή. Αν συνεχίσει η αυξητική τάση, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», πρόσθεσε.

Σχετικά με το γιατί δεν έχουμε ήδη πάρει το μέτρο της μάσκας παντού, ο κ. Γώγος είπε: «Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι και μάσκα παντού. Παντού σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς όταν ερχόμαστε σε απόσταση με άλλους μικρότερη των δύο μέτρων. Ίσως το ”μάσκα σε όλους” βοηθήσει να καταλάβουμε πόσο πολύτιμη είναι η μάσκα. Δεν το έχουμε εισηγηθεί το ”μάσκα παντού” με τα δεδομένα που έχουμε».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ