Γκάγκα: Το θέμα δεν είναι το lockdown αλλά η τήρηση των μέτρων

«Δεν είναι θέμα lockdown αλλά τήρησης των μέτρων», όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, επισημάινοντας αρχικά πως «21 ή 27 Νοεμβρίου πέρυσι πρέπει να είχαμε 121 θανάτους, που ήταν το ρεκόρ του μήνα εκείνου, μέσα στο lockdown. Γιατί; Γιατί οι ίδιοι εμείς δεν προσέχουμε τα μέτρα».

«Δεν είναι θέμα lockdown αλλά τήρησης των μέτρων», όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οπως εξήγησε, «αυτό είναι που πρέπει να προσέξουμε, δηλαδή ακόμα και στο lockdown βγάζουμε βόλτα τα σκυλιά και μαζευόμαστε σε σπίτια. Δεν είναι θέμα lockdown, είναι θέμα να προσέξουμε ο καθένας τον εαυτό μας, τους δικούς μας, τις οικογένειές μας και τους φίλους μας», συμπληρώνοντας πως τα «αστυνομικού τύπου μέτρα δεν θα βοηθήσουν καλύτερα».

Τρίτη δόση εμβολίου: Δημιουργεί αντισώματα μέσα σε δύο μέρες -Ποιοι δεν τη χρειάζονται
Στη συνέχεια, τόνισε πως προκαλείται «ένα είδος διχασμού, αντί να πάμε όλοι μαζί, με ένα πνεύμα ομόνοιας και κοινωνικότητας, και να πούμε ότι έχουμε πανδημία και πρέπει να προσέξουμε».

Σχολιάζοντας την πορεία των εμβολιασμών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι το «διαβατήριο» κατά της πανδημίας, αναφέροντας ότι έχουν προγραμματιστεί 1.140.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό, εκ των οποίων τα 140.000 αφορούν σε εμβολιασμό πρώτης δόσης.

«Δεν είναι 100.000 κάθε ημέρα, αλλά και πάλι δεν είναι λίγα» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν «η υποχρεωτικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος να πείσουμε τους γύρω μας».

«Το γεγονός ότι κάναμε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς δεν αύξησε σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμών» σημείωσε η Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας πως «είναι καλύτερα να προσπαθήσουμε με πειθώ».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ