Γκάγκα: Στις 170.000 οι νοσηλείες ασθενών με Covid-19 στην Ελλάδα

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Συνολικά σε 170.000 ανέρχονται οι νοσηλείες ασθενών με Covid-19 στην Ελλάδα, από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, επισημάινοντας παράλληλα πως έφτασαν και στη χώρα τα χάπια της Pfizer (Paxlovid) για τον κορωνοϊό.

Συνολικά σε 170.000 ανέρχονται οι νοσηλείες ασθενών με Covid-19 στην Ελλάδα, από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, επισημάινοντας παράλληλα πως έφτασαν και στη χώρα τα χάπια της Pfizer για τον κορωνοϊό

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην έναρξη της σημερινής (21/3) ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, η αναπληρώτρια Υπουργός, κ. Μίνα Γκάγκα υπογράμμισε ότι η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει, αναφέροντας παραδείγματα από τον στενό κύκλο των συνεργατών της, που έχουν κάποιον που ειναι θετικός στον κορωνοιό.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός, παρουσιάζοντας τα στοιχεία των νοσηλειών, πολλά περισταστικά νοσηλείας αφορούν μη Covid-19 περιστατικά. Παρόλα αυτά, σιγά σιγά πρέπει να μπούμε σε μία κανονικότητα. Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα «όλοι έχουμε γνωστούς που είναι άρρωστοι και στις περισσότερες περιπτώσεις το το περνούν ήπια στο σπίτι. Ωστόσο καθημερινά καταγράφονται πάνω από 20.000 κρούσματα γεγονός που συνεχίζει να μας ανησυχεί».

Την ίδια στιγμή, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι ήρθαν σήμερα και στη χώρα μας τα χάπια της Pfizer (Paxlovid), με τη χορήγηση τους να ξεκινά προσεχώς.

Παπαευαγγέλου: Αύξηση των νέων μολύνσεων

Από πλευράς της, η καθηγήτρια κ. Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για αύξηση των νέων μολύνσεων κατά 24%, η οποία αποδίδεται στην υποπαραλλαγή Όμικρον 2.

Παρά την αύξηση, ωστόσο, και τα 130.000 ενεργά κρούσματα, παρατηρείται αποκλιμάκωση της πληρότητας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Σύμφωνα με την κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, η υποπαραλλαγή Όμικρον 2 έχει επικρατήσει κατά 50% στην Επικράτεια και πλήρως στην Κρήτη.

Η καθηγήτρια έκανε λόγο για πολύ συχνές επαναλοιμώξεις (90.000 τους τελευταίους μήνες), οι οποίες αφορούν όλες τις ηλικίες και διάμεσο χρόνο μεταξύ των δύο μολύνσεων τους 8 μήνες. Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε, ο εμβολιασμός προστατεύει κατά 91% από τη διασωλήνωση και κατά 87% από τον θάνατο.

Καθώς προχωράμε σε μία νέα πραγματικότητα – σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου – ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε στις δικές μας επιλογές. “Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ο καθένας από εμάς μπορεί να γνωρίζει πότε να φοράει τη μάσκα του σε εξωτερικούς χώρους”.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ