Γκάγκα για Κοτανίδου: Αν δεν δουλεύει καλά η Επιτροπή… παραιτείσαι

Τη διαφωνία της με τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων που παρατηρούνται στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων από τη διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου, εξέφρασε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Τη διαφωνία της με τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων που παρατηρούνται στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων από τη διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου, εξέφρασε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ανέφερε ότι ναι μεν συμφωνεί με την κυρία Κοτανίδου ότι δεν πρέπει να βγαίνει ο καθένας και να λέει την άποψή του, ωστόσο «αν η Επιτροπή δεν δουλεύει καλά, πριν βγει κάποιος να το πει στον κόσμο, πρέπει να το διορθώσει μέσα στην Επιτροπή. Αν κάτι δεν είναι καλό, ή το διορθώνεις ή παραιτείσαι».

Σχετικά την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, η κυρία Γκάγκα σημείωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι σίγουρα πιεστική για τα νοσοκομεία, καθώς ήδη νοσηλεύονται πάνω από 4.000 ασθενείς με κορωνοϊό, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκεται στην Αττική.

Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» η πληρότητα αγγίζει το 100% και σύμφωνα με την ίδια «κάθε κρεβάτι που αδειάζει, γεμίζει».

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι θρομβώσεις σχετίζονται με το εμβόλιο

Σχολιάζοντας τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφονται μετά το εμβόλιο σε κάποιες χώρες, οι οποίες ανέστειλαν προσωρινά τον εμβολιασμό, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, κ. Ευάγγελος Μανωλόπουλος, σημείωσε ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι θρομβώσεις σχετίζονται με το εμβόλιο, ακόμα ερευνάται.

Από την πλευρά της η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι χθες εξέδωσε ανακοίνωση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, στην οποία τόνιζε ότι υπάρχει γενικά ένα ποσοστό θρομβώσεων ή εμβολών, αλλά αυτό που παρατηρείται μετά το εμβόλιο δεν είναι μεγαλύτερο από ό,τι στον γενικό πληθυσμό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ