Γκάγκα για ηπατίτιδα σε παιδιά: Κανένα ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν παιδιά με ύποπτα συμπτώματα ηπατίτιδας στην Ελλάδα, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Δεν υπάρχουν παιδιά με ύποπτα συμπτώματα ηπατίτιδας στην Ελλάδα, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Μίνα Γκάγκα εμφανίστηκε καθησυχαστική, τονίζοντας πως ακόμη κι αν εμφανιστεί κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδιά στην Ελλάδα, θα αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένη διατροφή και τις περισσότερες φορές τα παιδιά γίνονται καλά.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή Αταίριαστοι, στον ΣΚΑΙ, στην Αγγλία εντοπίστηκαν πάνω από 100 περιστατικά και από τις εξετάσεις προέκυψε ότι δεν είναι κάποιος από τους γνωστούς ιούς.

Πρόκειται για κάποιον αδενοϊό που προσβάλλει κυρίως μικρά παιδάκια αλλά δεν νοσούν όλα το ίδιο. Επίσης, δεν συνδέεται με τον κορονοϊό, επιβεβαίωσε η Μίνα Γκάγκα.

«Με μάσκα η επιστροφή στα σχολεία και βλέπουμε»

Ενόψει της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία μετά το Πάσχα χωρίς self test, η Μίνα Γκάγκα δεν απέκλεισε να σταματήσει η υποχρέωση της χρήσης μάσκας, αλλά όχι ακόμη, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε σχολείο της Σύρου.

«Θεωρούμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε με μάσκα και να δούμε πως προχωράμε με τον καιρό. Νομίζω ότι αυτό που θα μας δείξει πως προχωράμε, είναι η επιδημιολογική επιτήρηση. Αν την επόμενη εβδομάδα δεν έχουμε πολλά κρούσματα, δεν καταγράφονται, μπορούμε να το συζητήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ