Γκάγκα: Άμεσα ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές για τις εφημερίες των γιατρών

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας, δια στόματος αναπληρώτριας υπουργού, Μίνας Γκάγκα.

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας, δια στόματος αναπληρώτριας υπουργού, Μίνας Γκάγκα. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, δήλωσε την Τρίτη σχετικά με την πληρωμή των εφημεριών: «Μετά την ψήφιση του Νόμου, αποστέλλονται τα χρήματα στα νοσοκομεία και άμεσα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών».

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο, Τετάρτη 22/06, η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει στάση εργασίας για το θέμα των εφημεριών. Στη σχετική ανακοίνωση η ΟΕΝΓΕ σημειώνει ότι ζητείται:

  • Η άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών, πρόσθετων και τακτικών, καθώς και την προβλεπόμενη πρόσθετη αποζημίωση για τις υπεράριθμες εφημερίες των ειδικοτήτων πρώτης γραμμής αλλά και σε όσους έχουν μετακινηθεί.
  • Νομοθετική ρύθμιση και επαναφορά του πλαφόν στο 15% για να μην γίνει καμία περικοπή στις δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου.
  • Κατάργηση του διαχωρισμού πρόσθετων και τακτικών εφημεριών μέχρις ότου γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις ώστε ο κάθε γιατρός να πραγματοποιεί 1 ενεργή εφημερία την εβδομάδα.
  • Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
  • Αναπλήρωση των μισθολογικών μας απωλειών. Άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Χορήγηση σε όλους τους συναδέλφους των αναδρομικών διαφορών ανεξάρτητα από το αν έχουν κινηθεί δικαστικά ή όχι. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς μας την περίοδο της πανδημίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ