Γιατρός δέχθηκε επίθεση από Ρομά στο Νοσοκομείο – “Είμαστε ακάλυπτοι”

Ο ειδικευόμενος γιατρός δέχθηκε επίθεση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βέροιας, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του, την ώρα που επιλαμβανόταν περιστατικό. Ο γιατρός μιλώντας στα τοπικά μέσα δήλωσε απογοητευμένος από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται οι γιατροί, σε έναν τόσο ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο όσο αυτός του Νοσοκομείου, να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Ο ειδικευόμενος γιατρός δέχθηκε επίθεση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βέροιας, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του, την ώρα που επιλαμβανόταν περιστατικό

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το βράδυ του Σαββάτου 16/11 έφτασε στα Επείγοντα, περιστατικό ενός 56χρονου Ρομά που είχε υποστεί ανακοπή, τον οποίον συνόδευαν πολλοί συγγενείς του. Όσο οι γιατροί επιχειρούσαν να τον επαναφέρουν, μαζεύτηκαν στην αίθουσα αναμονής γύρω στα 70 άτομα, δημιουργώντας ιδιαίτερη αναστάτωση στο Νοσοκομείο.

Μια γυναίκα συγγενής του 56χρονου έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο πάτωμα και τότε ο ειδικευόμενος γιατρός έσπευσε να της παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Εκεί βρέθηκε μόνος του αντιμέτωπος, όπως περιγράφει, με έναν «όχλο». Με δεκάδες συγγενείς της γυναίκας που μαζεύτηκαν από πάνω, παρεμβαίνοντας και μην αφήνοντας τον γιατρό να κάνει, όπως έκρινε, τη δουλειά του.

Ο γιατρός ζήτησε από όλους -πλην δυο ανθρώπων που πιθανόν γνώριζαν το περιστατικό και το ιστορικό της γυναίκας- να περάσουν έξω από την αίθουσα αναμονής. Τότε ήταν που ένας άνδρας τον πλησίασε, τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ρίχνοντάς τον στο πάτωμα, τον εξύβρισε και απείλησε τη ζωή του.

Σοκαρισμένος ο γιατρός, σηκώθηκε και κάλεσε αμέσως την Αστυνομία, που έφτασε στο Νοσοκομείο Βέροιας. Όπως αναφέρει ο γιατρός, ο θύτης πρόλαβε και εξαφανίστηκε μέχρι να επιστρέψει στο σημείο του συμβάντος συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό. Τότε ήταν που ένας εκ των Ρομά τον πλησίασε και του ζήτησε συγνώμη εκ μέρους του θύτη. Μάλιστα όταν ο γιατρός δεν την έκανε δεκτή, αυτός τον απείλησε.

«Είμαστε ακάλυπτοι – Αναγκαζόμαστε να κάνουμε και τους Τροχονόμους – Δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου όταν κινδυνεύει η ζωή μου»

«Είμαστε ακάλυπτοι κάτω στα Επείγοντα από όλες τις απόψεις. Προσφέρουμε όλοι, εργαζόμαστε υπερβάλλοντας εαυτόν και δεν υπάρχει security ώστε να μπορούμε να κάνουμε αξιοπρεπώς τη δουλειά μας. Η πόρτα είναι χαλασμένη, μπαίνει μέσα όποιος θέλει. Δεν υπάρχει διαλογή περιστατικών. Όταν ζητούμε από τον κόσμο να περάσει έξω για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν υπάρχει κανένας να επέμβει και να μας βοηθήσει. Είμαστε εντελώς εκτεθειμένοι. Αναγκαζόμαστε να λειτουργήσουμε σαν τροχονόμοι, παρακωλύοντας το έργο μας. Δουλεύουμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Σέβομαι τον πόνο των άλλων αλλά δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου όταν κινδυνεύει η ζωή μου. Ζητάω ασφάλεια στο Νοσοκομείο για να αποφευχθούν μελλοντικά περιστατικά», σημείωσε.

Το εν λόγω περιστατικό έρχεται να αναδείξει για μια ακόμα φορά, το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ασφάλειας στο Νοσοκομείο της Βέροιας. Η πρόσληψη security είναι ένα χρόνιο αίτημα των εργαζομένων. Επί σειρά ετών δεν υπάρχει φύλαξη και, τόσο το κτίριο όσο και το προσωπικό του Νοσοκομείου είναι εκτεθειμένοι απέναντι σε κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά. Από κλοπές προσωπικών αντικειμένων και ιατρικών μηχανημάτων μέχρι δυστυχώς και απειλές και επιθέσεις. Σωματικές και λεκτικές. Εις βάρος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ