Γιατροί: Η καραντίνα 5 ημερών δεν βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία

Η μείωση της καραντίνας σε 5 μέρες δεν βασίζεται σε κανένα επιστημονικό στοιχείο όπως καταγγέλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ).

Η μείωση της καραντίνας σε 5 μέρες δεν βασίζεται σε κανένα επιστημονικό στοιχείο όπως καταγγέλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ). 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), «την ώρα που τα νοσοκομεία είναι αποδεκατισμένα από προσωπικό και η ενδονοσοκομειακή διασπορά αυξάνεται, την ώρα που μεγάλοι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων, η κυβέρνηση αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέτρα προστασίας μειώνει την καραντίνα των υγειονομικών».

Τι υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν «την αντιεπιστημονική, αντεργατική, και επικίνδυνη οδηγία από Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ για αυτόματη επάνοδο στην εργασία εργαζόμενων θετικών στον ιό SARS-CoV2 μετά από μόνο πέντε (5) μέρες».

Η οδηγία αυτή – αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί – δεν βασίζεται σε κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο και «εκδόθηκε με κριτήριο «τις αντοχές της οικονομίας» και με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κράτους, της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας».

Χαρακτηριστικό είναι ότι το CDC (ΗΠΑ) από 4/1/22 υπαναχώρησε, άλλαξε τις δικές του οδηγίες και τώρα συνιστά απαραίτητα αρνητικό PCR –μοριακό τεστ για την επιστροφή στην εργασία των ασυμπτωματικών εργαζόμενων μετά το 5νθήμερο.

Να αλλάξουν οι οδηγίες για την καραντίνα ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
Απαιτούμε άμεσα την απόσυρση της απαράδεκτης οδηγίας Υπουργείου Υγείας – ΕΟΔΥ, γιατί προέχουν οι ζωές των εργαζόμενων και η δημόσια υγεία, καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ