ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΓεωργιάδης: Οι ασθενείς βαθμολογούν το ΕΣΥ - Ξεκινά η αξιολόγηση

Γεωργιάδης: Οι ασθενείς βαθμολογούν το ΕΣΥ – Ξεκινά η αξιολόγηση

- Advertisement -

Στην τελική φάση υλοποίησης βρίσκεται η ηλεκτρονική αξιολόγηση των δημόσιων νοσοκομείων από τους ίδιους τους ασθενείς, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην τελική φάση υλοποίησης βρίσκεται η ηλεκτρονική αξιολόγηση των δημόσιων νοσοκομείων από τους ίδιους τους ασθενείς, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Άδωνις Γεωργιάδης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η αποστολή των SMS με ειδικό κωδικό αξιολόγησης θα ξεκινήσει την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να βαθμολογήσουν την εμπειρία νοσηλείας τους στο ΕΣΥ.

«Όταν παίρνει εξιτήριο κάποιος ασθενής, σε 5 ημέρες θα του έρχεται ένα SMS με barcode, ώστε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τις υπηρεσίες, την καθαριότητα, το προσωπικό κ.ά.», εξήγησε ο υπουργός.

Ανώνυμο ερωτηματολόγιο

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιείται μέσα από ανώνυμο ερωτηματολόγιο 32 ερωτήσεων, προσβάσιμο με τους κωδικούς Taxisnet, και θα αφορά ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Γενικά ή Πανεπιστημιακά νοσοκομεία και έλαβαν εξιτήριο.

Το ερωτηματολόγιο θα περιλαμβάνει επτά θεματικές ενότητες, όπως:
  • Προσβασιμότητα
  • Οργάνωση υπηρεσιών
  • Καθαριότητα και υποδομές
  • Ποιότητα φροντίδας
  • Υποστήριξη και επικοινωνία με το προσωπικό

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας ποιοτικός δείκτης για κάθε νοσοκομείο, ώστε να εντοπίζονται ελλείψεις και να σχεδιάζονται διορθωτικές κινήσεις.

Αξιολόγηση και στα ΤΕΠ και στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Από τον Οκτώβριο επεκτείνεται η αξιολόγηση και στα ΤΕΠ και στα παιδιατρικά νοσοκομεία
Η πρώτη φάση αφορά νοσηλευόμενους ασθενείς, ωστόσο, από τον Οκτώβριο 2025 η διαδικασία αξιολόγησης θα επεκταθεί:

  • Στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) τα παιδιατρικά νοσοκομεία
Γεωργιάδης: «Κάθε μήνα θα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των νοσοκομείων»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως κάθε μήνα θα δημοσιεύονται τα σκορ αξιολόγησης των νοσοκομείων. Το Υπουργείο Υγείας θα επεξεργάζεται τα αποτελέσματα με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας φροντίδας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΣΥ.

«Θα βλέπουμε τι λειτουργεί και τι όχι, ώστε να γίνονται παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται», είπε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Δείτε επίσης

Άδωνις Γεωργιάδης: Επενδύσεις 1,6 δισ. ευρώ στο χώρο του φαρμάκου

Επίσκεψη Γεωργιάδη στον Ευαγγελισμό – Πρόσληψη 500 τραυματιοφορέων

- Advertisement -

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ