«Φωτιές» ανάβουν τα σκουριασμένα κοντέινερ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

Σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων στο Βενιζέλειο και του Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών εξελίσσεται η προσφορά 5 οικίσκων από την Περιφέρεια Αττικής για να φιλοξενηθούν υπηρεσίες και εργαζόμενοι του νοσοκομείου που έμειναν «άστεγοι» μετά τη φωτιά στο Πανεπιστήμιο.

«Περιμέναμε να έρθουν οι οικίσκοι και μόλις τους είδαμε, δεν ξέραμε, τι να πούμε. Για να χρησιμοποιηθούν πρέπει να γίνουν πολλές παρεμβάσεις καθώς βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης εργαζομένων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, Γιώργος Χονδροζουμάκης, μιλώντας στο cretapost.

Μετά τις καταγγελίες του προέδρου των Εργαζομένων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ότι τα κοντέινερ είναι σε «μαύρο χάλι, σκουριασμένα και μεταχειρισμένα» ήρθε η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Χρήστου Καπάταη σύμφωνα με τον οποία η συμπεριφορά αποτελεί «ύβρη προς όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που προσφέρουν υλικά από το υστέρημά τους όπως επίσης απαξίωση και προσβολή της εργασίας των εκατοντάδων εθελοντών μας».

Κάνει μάλιστα λόγο «δήθεν κακή κατάσταση των οικίσκων».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αναλυτικά ο κ. Χρ. Καπάταης σε ανακοίνωση του τονίζει ότι:

«Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρινόμενη άμεσα σε αίτημα του Υπουργείου Υγείας και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, στις 27 Σεπτεμβρίου, μέσω του Κέντρου Logistics, διέθεσε 5 μεγάλους οικίσκους – τύπου container – για τη στέγαση μέρους των διοικητικών υπηρεσιών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου που καταστράφηκαν ολοσχερώς, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που σημειώθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το κέντρο Logistics της περιφέρεια Αττικής με την διευρυμένη του μορφή από το 2016 έχει εξυπηρετήσει με υλικά δεκάδες Δήμους, Ιδρύματα, Νοσοκομεία, Σχολεία, Συσσίτια Ιερών Ναών, Φορείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Διευθύνσεις Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων κλπ. Το κέντρο μας αποτελεί την μοναδική αναγνωρισμένη δομή ως καλή πρακτική από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Επίσης, έχουμε δείξει εμπράκτως, και στη Κεφαλονιά και στη Λέσβο, το πώς η Περιφέρεια Αττικής αντιλαμβάνεται τη διαπεριφερειακή αλληλεγγύη, παρότι αυτή δεν έχει ακόμη κατοχυρωθεί θεωρητικά.

Σε όλο το διάστημα που λειτουργεί το Κέντρο μας, ποτέ δεν γίναμε αποδέκτες παραπόνων για την ποιότητα, την ποσότητα ή την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων. Το αντίθετο.

Με λύπη διαβάσαμε ειρωνικές δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, σχετικά με τη δήθεν ‘κακή κατάσταση’ των οικίσκων. Αν δεν πρόκειται περί άγνοιας, πρόκειται για απόπειρα απομείωσης της προσφοράς της Περιφέρειας Αττικής.

Η παραπάνω συμπεριφορά αποτελεί ύβρη προς όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που προσφέρουν υλικά από το υστέρημά τους όπως επίσης απαξίωση και προσβολή της εργασίας των εκατοντάδων εθελοντών μας. Εμείς οι αιρετοί είμαστε συνηθισμένοι σε παρόμοιες συμπεριφορές ειδικά λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει το κοινωνικό της έργο, θα συνεχίσει να προσφέρει όπως το απαιτούν οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και όχι τα συνδικαλιστικά τερτίπια διαφόρων εργατοπατέρων».

Σε “μαύρο χάλι”

Νωρίτερα ο κ. Χονδρζουμάκης σημείωσε: «Φανταστείτε πως αισθάνθηκαν που θα πρέπει να εργαστούν μέσα σε αυτούς τους χώρους. Οι 5 οικίσκοι που έφτασαν χθες από την Περιφέρεια Αττικής, ήταν σε μαύρο χάλι. Μάλλον τους είχαν διαθέσει σε μετανάστες, πάντως ήταν σίγουρα σκουριασμένοι και χρησιμοποιημένοι. Δεν ξέρουμε καν πώς να τους συναρμολογήσουμε καθώς ήταν σε κομμάτια. Δεν γνωρίζουμε ούτε πόσο θα χρειαστεί η τεχνική υπηρεσία για να στηθούν οι οικίσκοι, να μπει εξοπλισμός, κλιματισμός και αποχετεύσεις».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ