Φαρμακαποθήκες: Έχουμε δηλώσει τα αποθέματα στον ΕΟΦ

Για το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων ενημερώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ), τονίζοντας ότι παραμένει στη διάθεση όποιου πολιτικού φορέα επιθυμεί να ενημερωθεί για τα αίτια του προβλήματος. Σχεδόν στο σύνολό τους έχουν αποκατασταθεί οι ελλείψεις φαρμάκων, των οποίων οι παράλληλες εξαγωγές έχουν απαγορευθεί.

Για το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων ενημερώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ), τονίζοντας ότι παραμένει στη διάθεση όποιου πολιτικού φορέα επιθυμεί να ενημερωθεί για τα αίτια του προβλήματος

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο σύλλογος των φαρμακαποθηκών τονίζει ότι οι ελλείψεις φαρμάκων είναι πολυπαραγοντικό και παγκόσμιο φαινόμενο.

«Εδώ και πολύ καιρό έχει απαγορευτεί από τον ΕΟΦ η εξαγωγή φαρμάκων που ήταν σε έλλειψη. Οι ελλείψεις αυτές έχουν αποκατασταθεί σχεδόν στο σύνολο τους (σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ και τον Υπουργό Υγείας)» αναφέρει ο ΠΣΦ.

Επίσης, οι φαρμακαποθήκες έχουν δηλώσει σε ειδική πλατφόρμα στον ΕΟΦ τα αποθέματα συγκεκριμένων φαρμάκων, προκειμένου να έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί ελέγχους κατά την κρίση του.

Τέλος, ο ΠΣΦ σημειώνει ότι οι φαρμακαποθήκες παρέμειναν ανοιχτές όλη την περίοδο των εορτών πλην της ημέρας των Χριστουγέννων και της ημέρας των Φώτων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ