Ευλογιά των πιθήκων: Συνολικά 82 περιστατικά στη χώρα μας

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των περιστατικών ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), γι αυτό και η έκθεση, όπως ενημερώνει ο Οργανισμός, πλέον θα είναι μηνιαία.

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των περιστατικών ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), γι αυτό και η έκθεση, όπως ενημερώνει ο Οργανισμός, πλέον θα είναι μηνιαία

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα όπως και την περασμένη εβδομάδα έτσι και μέχρι τις 13 Οκτωβρίου τα περιστατικά είναι 82 ενώ έχουν αναρρώσει όλοι οι πάσχοντες όπως επισημαίνεται από τον ΕΟΔΥΣημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Ευλογιά των πιθήκων- Περιστατικά στην Ελλάδα

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην παρούσα έκθεση αφορούν στα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και έχουν καταγραφεί μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2022.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ιογενής λοίμωξη που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1958. Έκτοτε, εμφανίζεται σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με άγρια ζώα και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή.

Το Μάιο του 2022 καταγράφηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ευλογιάς πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες. Συνολικά, στην Ευρώπη, μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2022 καταγράφηκαν 24.973 κρούσματα της νόσου σε 45 διαφορετικές χώρες (πηγή: https://monkeypoxreport.ecdc.europa.eu/).

Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 82 (όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 37 έτη (19-61), εκ των οποίων 23 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (28%).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ