Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους από γρίπη -65 συνολικά σε ΜΕΘ

Τριάντα νέα περιστατικά σοβαρής γρίπης που χρειάσθηκε να εισαχθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και δύο ακόμα θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε μια εβδομάδα εξαιτίας του ιού της γρίπης, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά έξι ασθενείς έχουν καταλήξει λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη, ενώ μέχρι και την περασμένη Κυριακή 20 Ιανουαρίου είχαν αναφερθεί συνολικά 65 κρούσματα γρίπης.

Η γρίπη φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και επιθετική φέτος, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν ουσιαστικά μέσα στις 20 ημέρες του Ιανουαρίου, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου ήταν μόλις 3.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, στην πλειονότητά τους αυτά τα κρούσματα έχουν εκδηλωθεί σε άτομα ηλικίας 60 έως 69 χρόνων, με επιβαρυμένο ιστορικό. Αρκετά είναι και τα κρούσματα σε άτομα ηλικίας 25 έως 55 χρόνων, χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας. Μέχρι στιγμής μόνο ένα παιδί έχει εισαχθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) λόγω του ιού.

Αυξημένος είναι και ο αριθμός των επισκέψεων στην κοινότητα, δηλαδή εκτός νοσοκομείου, σε γιατρούς για γριπώδη συνδρομή. Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα εργαστηριακά ευρήματα για την ταυτοποίηση της γρίπης, κυρίαρχο στέλεχος αναδεικνύεται στο 80% των περιπτώσεων ο ιός γρίπης Α(Η1Ν1), γνωστός ως ο ιός της πανδημίας 2009.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ