Εξαδάκτυλος: Πιθανά τα 3.000 και 4.000 κρούσματα τις επόμενες μέρες

Στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τα νέα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τα νέα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Τα μέτρα θα πρέπει να τηρηθούν συνειδητά από όλους, καθολικά. Να έχουν κάποια διάρκεια για να αρχίσουμε να βλέπουμε την απόδοσή τους», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως προσέθεσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ: «εάν τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη αρχίσουν να μην ανταποκρίνονται έστω και αχνά, τότε θα πρέπει να σκεφτεί κανείς και επιπλέον μέτρα. Δεν έχουμε το περιθώριο της αναμονής της μίας ή των δύο εβδομάδων. Θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε σημάδια της απόδοσης των μέτρων τις επόμενες τρεις – τέσσερις ημέρες».

Εξαδάκτυλος για περιοριστικά μέτρα

Όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, «εάν ο αριθμός των ανθρώπων που προσέρχονται στα νοσοκομεία δεν ανακοπεί τις επόμενες τρεις μέρες ή δεν σταθεροποιηθεί, τότε ανεξαρτήτως των αριθμών των κρουσμάτων που θα ανιχνεύονται στην κοινωνία θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα περιοριστικά μέτρα διότι οι αντοχές εάν έχουμε μία ανεξέλεγκτη διασπορά θα εξαντληθούν ταχύτατα». Απαντώντας στην ερώτηση πόσο κοντά είναι η Θεσσαλονίκη σε ένα lockdown, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε ότι «η ερώτηση αυτή θα μπορεί να απαντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη».

Συνεχίζοντας ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε θετικά στο ενδεχόμενο να δούμε 3.000 και 4.000 κρούσματα τις επόμενες ημέρες.

«Ναι είναι πιθανό αυτό και γιατί οι αριθμοί οδηγούν προς τα εκεί και διότι θα υπάρξουν και αυξημένοι αριθμοί στα τεστ ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αλλά εκείνο που θα πρέπει να δούμε είναι σταθεροποίηση στους ρυθμούς των ανθρώπων που προσέρχονται στα νοσοκομεία και των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία στην εντατική. Αυτή είναι οι σκληροί αριθμοί που παρακολουθούμε πλέον».

Σχετικά με την εστίαση, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επεσήμανε ότι «δυστυχώς η εστίαση έχει συμμετοχή στη διασπορά, όπως μεγαλύτερη συμμετοχή έχει και η διασκέδαση». «Συμμετοχή έχουν και τα ΜΜΜ γιατί εκεί φορούν όλοι μάσκα, δεν μιλούν μεταξύ τους και ανεβαίνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μικρό χρονικά συγκρινόμενο με αυτό που περνά κανείς στην εστίαση ή τη διασκέδαση χωρίς να φορά μάσκα», συνέχισε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ