Εργαζόμενοι Σωτηρία για τον κορωνοϊό: Είμαστε στο έλεος του Θεού

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Σωτηρία”, το οποίο έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι είναι “στο έλεος του Θεού” λόγω των τραγικών ελλείψεων σε υγειονομικό προσωπικό και τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου "Σωτηρία", το οποίο έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

“Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την φονική λαίλαπα του κορωνοϊού, έναν υιό επικίνδυνο που απειλεί όχι μόνο τους ασθενείς μας – συνανθρώπους μας, αλλά απειλεί και τις ζωές των εργαζομένων του νοσοκομείου μας, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες δίνουν πραγματικό αγώνα να σταθούν όρθιοι και πραγματικά όλοι υποκλινόμαστε μπροστά τους” αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι.

Χωρίς μάσκες υψηλής προστασίας 

“Σε αυτόν τον πόλεμο όμως, των τελευταίων ημερών, τα μοναδικά όπλα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μας ,είναι η δύναμη της ψυχής τους, η προσφορά και το φιλότιμο τους. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας, της 1ης Υ.Π.Ε. και της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας, ότι το νοσοκομείο, μιας και ορίστηκε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ και δέχεται και τα περισσότερα περιστατικά στην Αττική, θα στελεχωθεί με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, θα παρθούν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων και θα έχει επάρκεια σε υλικά (μάσκες υψηλής προστασίας, ειδικές στολές, καλύπτρα ματιών κτλ) δυστυχώς δεν έγινε τίποτα”.

Επικίνδυνες οι εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού 

“Βρισκόμαστε στο έλεος του Θεού, δυσκολευόμαστε κάθε μέρα και περισσότερο να ανταποκριθούμε στο έργο μας .Προσπαθούν με εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού να καλύψουν τις ανάγκες, μία κίνηση όμως άκρως επικίνδυνη με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται αφενός η κατάσταση ακόμη περισσότερο για τους εργαζόμενους και αφετέρου για την λειτουργία του νοσοκομείου. Και εδώ απαιτούμε, από όλους τους υπεύθυνους, να σταματήσουν να παίζουν με τις αντοχές του προσωπικού. Μόνο αγανάκτηση και θυμό μας προκαλούν οι δηλώσεις ότι τα νοσοκομεία έχουν επάρκεια σε προσωπικό και υλικά και ότι όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα”.

Κορωνοϊός: Νοσούν 77 γιατροί και νοσηλευτές, σε καραντίνα 350

Εξοντωτικά τα ωράρια 

“Επιπλέον στα νοσηλευτικά τμήματα οι συνάδελφοί μας εργάζονται αλλεπάλληλες βάρδιες, μέρα νύχτα, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας τους. Στους ίδιους χώρους όμως εργάζονται και οι συνάδελφοί μας καθαριστές, τραπεζοκόμοι, προσωπικό ασφαλείας, εργάτες, συμβασιούχοι του Ο.Α.Ε.Δ. ,συμβασιούχοι επικουρικοί οι οποίοι και αυτοί έχουν κουραστεί με την εντατικοποίηση των ωραρίων. Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν για την αντιμετώπιση των πασχόντων από το νέο υιό, πληροφορούμαστε ότι το νοσοκομείο μας θα νοσηλεύει αποκλειστικά περιστατικά μόνο με αυτόν. Άρα οι αρμόδιοι έχουν σκεφτεί πόσο εκτεθειμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι, αφού μέχρι τώρα δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα;” διερωτώνται οι εργαζόμενοι του Σωτηρία.

Σκληρές οι οδηγίες του ΕΟΔΥ 

“Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΕΟΔΥ αλλάζει συνεχώς τα μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους. Π.χ. μάσκες, μας λένε ότι σε περίπτωση έλλειψης μασκών υψηλής προστασίας να χρησιμοποιούμε τις απλές. Όλα τα παραπάνω είναι επιπτώσεις και της υπό χρηματοδότησης του νοσοκομείου μας, οι οποίες φοβόμαστε ότι με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού θα είναι ακόμη πιο σκληρές”.

Σωτηρία: Είμαστε απροστάτευτοι 

“Δεν είναι η πρώτη φορά ,που οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση, δεν είναι η πρώτη φορά που θέτουμε τις ζωές μας και τις οικογένειές μας σε κίνδυνο. Σοβαρότατες ελλείψεις είχαμε πάντα. Τούτη την δύσκολη όμως ώρα απαιτείται αποφασιστικότητα και τόλμη. Οι αρμόδιοι πρέπει να δώσουν λύσεις « χθες». Δεν νοείται καθημερινά να κάνουν διαγγέλματα οι ειδικοί επιστήμονες τονίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και το Υπουργείο Υγείας να δίνει μόνο εντολές στους εργαζόμενους των νοσοκομείων και να απαιτεί να τις εκτελούμε αδιαφορώντας για το αν μπορούμε. Κύριοι δεν είμαστε υποχείρια κανενός, άνθρωποι είμαστε και εμείς και πολλοί μάλιστα ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες αλλά είμαστε απροστάτευτοι. Προκαλούμε όλους τους υπευθύνους και τον Υπουργό Υγείας να επισκεφτούν το νοσοκομείο μας. Να δουν από κοντά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε”.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σωτηρία απαιτούν εδώ και τώρα  :

1.ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.
2.ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.
3.ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
4.ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

“Οι εργαζόμενοι απαιτούμε να δώσουμε τη μάχη αντιμετώπισης της ενδεχόμενης επιδημίας με ασφάλεια για τους ασθενείς μας. Αλλά με ασφάλεια για εμάς και τις οικογένειές μας.
Παρακαλούμε την ομάδα λοιμώξεων του νοσοκομείου μας να εξασφαλίσει με τα απαραίτητα υλικά όλους τους εργαζομένους, όλων των ειδικοτήτων του νοσοκομείου μας. Χωρίς διακρίσεις για την καλύτερη και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου και την διασφάλιση της προσωπικής υγείας των εργαζομένων”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ