Έρχονται τα διαγνωστικά τεστ για την ευλογιά των πιθήκων και ηπατίτιδα

Στην ευλογιά των πιθήκων αλλά και την αγνώστου προέλευσης οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά αναφέρθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο εκπρόσωπος τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τάρικ Γιασάρεβιτς.

Στην ευλογιά των πιθήκων αλλά και την αγνώστου προέλευσης οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά αναφέρθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο εκπρόσωπος τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τάρικ Γιασάρεβιτς.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ μιλώντας στην ΕΡΤ εμφανίστηκε καθησυχαστικός και αποκάλυψε πως άμεσα θα υπάρξουν διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων.

Όπως είπε, «προσπαθούμε να κατανοήσουμε πως προέκυψε. Γνωρίζουμε ότι η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο σε στενή δερματική επαφή. Είναι σημαντικό ότι αυτά τα κρούσματα να εντοπιστούν καθώς επίσης και να παρακολουθούνται οι στενές επαφές των ασθενών και οι χώρες πρέπει να κάνουν επιτήρηση προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης».

«Γνωρίζουμε ότι το είδος αυτών των ιών είναι πολύ σταθεροί και από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα είναι ότι δεν είχαμε θανάτους και η πλειονότητα των ασθενών είχαν συμπτώματα όπως εξανθήματα, κοκκινίλες που μετά από λίγο φεύγουν από μόνα τους», σημείωσε ο Τάρικ Γιασάρεβιτς.

Κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά εμφανίζονται κάθε χρόνο

Ο ίδιος αναφερόμενος στα κρούσματα οξεάις ηπατίτιδας στα παιδιά, είπε ότι «είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτά τα κρούσματα εμφανίζονται κάθε χρόνο», ωστόσο συμπλήρωσε:

«Όμως φέτος είναι εξαιρετικά υψηλά και εργαζόμαστε από κοινού με με επιστήμονες από τις πληττόμενες χώρες και με επιστήμονες από όλον τον κόσμο για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει. Από ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής αυτές τα κρούσματα είναι αρνητικά στις μολύνσεις της κοινής ηπατίτιδας».

«Διαπιστώσαμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις κρουσμάτων εμφανίστηκαν αδενοϊοί στα παιδιά και υπάρχουν και μολύνσεις στα παιδιά από τον SARS Covid 2. Παρατηρούμε λοιπόν ότι αυτού του είδους οι μολύνσεις οδηγούν σε κρούσματα άγνωστης ηπατίτιδας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ