Έρχονται 3.257 προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική ρύθμιση που θα διαμορφώσει τους όρους για την πρόσληψη 3.257 ατόμων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη του σχετικού διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ, ο οποίος αναμένεται να βγει στον «αέρα» στις αρχές του 2019.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η ρύθμιση προβλέπει να δοθεί αυξημένη μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας στους ήδη υπηρετούντες εργαζόμενους, με 17 μόρια το μήνα, για 84 μήνες (οκτώ δηλαδή χρόνια). Ταυτόχρονα, προβλέπεται να δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις στους δήμους, ενώ θα διασφαλίζεται κονδύλι τακτικού προϋπολογισμού για την πλήρη κάλυψη της μισθοδοσίας.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε αυξημένη μοριοδότηση για το 80% της προϋπηρεσίας για όσους εργάζονται πάνω από εφτά έτη. Ωστόσο, τα στελέχη του ΑΣΕΠ, στις τελευταίες συναντήσεις με τους νομικούς των υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέστησαν σαφές ότι μπορεί να τεκμηριωθεί ειδική μοριοδότηση ανεξαρτήτως χρόνους εργασίας.

Πρόκειται για πολύ εξειδικευμένη εργασία που αφορά φροντίδα ηλικιωμένων και μάλιστα συγκεκριμένων ατόμων επί σειρά ετών, οι οποίοι έχουν, πέραν των άλλων, αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με τους εργαζόμενους, οι οποίοι γνωρίζουν και τα ειδικά χαρακτηριστικά που έχει ο καθένας από αυτούς.

Συνεπώς, η πρόσληψη άλλων εργαζόμενων στη θέση τους, πέραν τον άλλων, θα διατάρασσε τον ψυχισμό των ηλικιωμένων, και, βεβαίως την ομαλή συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ανοίγουν επιπλέον 100 θέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανοίξουν περίπου 100 νέες θέσεις για τους υποψηφίους της προκήρυξης, αφού από τους εν’ ενεργεία υπαλλήλους του προγράμματος είναι ήδη αορίστου χρόνου.

Οι συγκεκριμένοι 100 εργαζόμενοι θα περάσουν απευθείας στο δυναμικό των δήμων και έτσι στο διαγωνισμό θα συμμετέχουν σχεδόν 2.930 και όχι 3.030 νυν εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι, με αποτέλεσμα ακόμη κι αν προσληφθούν όλοι να περισσεύουν 327 και όχι 227 θέσεις για υποψήφιους εκτός προγράμματος.

Ο τελικός αριθμός των 3.257 θα προκύψει μετά και την προσαύξηση του 7% που έχει προβλέψει το υπουργείο, προκειμένου να καλυφθούν οι λεγόμενες ειδικές κατηγορίες και να μην μείνουν εκτός οι ήδη υπηρετούντες στο Βοήθεια στο Σπίτι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ