Έρχεται το πρόγραμμα νοσηλείας στο σπίτι – Ποιους θα αφορά

Στο νέο πρόγραμμα «Κατοίκον νοσηλείας» (Hospital at home) που θα λειτουργήσει στους επόμενους 2 με 3 μήνες αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών.

Στο νέο πρόγραμμα «Κατοίκον νοσηλείας» (Hospital at home) που θα λειτουργήσει στους επόμενους 2 με 3 μήνες αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κύριος Ιωάννης Κωτσιόπουλος, στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών.
Ιωάννης Κωτσιόπουλος

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Μεταφέρουμε συνθήκες νοσηλείας στα σπίτια των ασθενών, εξειδικεύοντας τις νοσηλευτικές υπηρεσίες. Έχουμε δανειστεί ήδη πρακτικές από διάφορα νοσοκομεία που εφαρμόζουν αυτήν την πρακτική της κατοίκου νοσηλείας, τα εξηγούμε και με νέο θεσμικό πλαίσιο και πιστεύουμε ότι θα κάνουμε ακόμα καλύτερα προσαρμοσμένα στα νοσοκομεία των ασθενών», τόνισε ο κύριος Κωτσιόπουλος.

Το Hospital at home θα είναι διαθέσιμο στους ασθενείς που χρησιμοποιούν νοσηλεία στο σπίτι για λόγους ασφαλείας, και για εκείνους που χρησιμοποιούν πρωτοβάθμια περίθαλψη , δηλαδή όταν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας που θα καθιστούν τη διαμονή τους στο νοσοκομείο που λαμβάνουν κατοίκους νοσηλείας (π. χ. ανάρρωση από κάταγμα στο σπίτι).

Ποιους ασθενείς θα αφορά

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο το πρόγραμμα που αφορά τους αρχικούς νευρολογικούς και πνευμονολογικούς ασθενείς που αποτελούν την πλειονότητα των ασθενών που χρήζουν κατοίκους, ωστόσο, φροντίδα, όπως ανέφερε οι κατηγορίες ασθενών που να εμπλουτιστούν στην περιοχή προκειμένου να «ανοίξει» το φάσμα της παροχής υγειονομικής περίθαλψης στο σπίτι και σε πολίτες με άλλες παθήσεις.

«Αυτοί οι δύο ταχύτητες κατοίκους νοσηλείας θα δώσουν ένα ακόμη ”εργαλείο” στο Σύστημα Υγείας για να γίνει ακόμα καλύτερος», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας σημειώνοντας τις προσπάθειες τους Υπουργείου Υγείας για τη διασφάλιση των βέλτιστων υπηρεσιών για όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ