Επιτροπή: Αύξηση πληρότητας στο 75% στα γήπεδα και 100% στα πλοία

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και  σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της εισηγούνται την αύξηση της πληρότητας θεατών στα γήπεδα έως στο 75%.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και  σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της εισηγούνται την αύξηση της πληρότητας θεατών στα γήπεδα έως στο 75%.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Επίσης, συνεχίζοντας τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, μετά την πληρότητα στο 100% των τουριστικών λεωφορείων την περασμένη Τετάρτη, οι ειδικοί εισηγούνται την αύξηση της πληρότητας στο 100% στα πλοία.

Το θέμα του testing στον μαθητικό πληθυσμό παραπέμφθηκε για την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Η έξαρση των κρουσμάτων σε ορισμένα σχολεία της χώρας, π.χ. στην Κοζάνη και τη Στερεά Ελλάδα, παρά την γενικότερη τάση αποκλιμάκωσης που υπάρχει σε επίπεδο επικράτειας, οδήγησε τους επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων να αναστείλει για την άλλη εβδομάδα την απόφασή της για τη μείωση του αριθμού των self test στα σχολεία, από δύο την εβδομάδα σε ένα.

Τι ισχύει σήμερα για τα self test

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– Βεβαίωση αρνητικού self-test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

– Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Αποκλιμάκωση στα σχολεία

Το μέτρο του περιορισμού των τεστ στα σχολεία μπαίνει στον επιστημονικό διάλογο, καθώς τελευταία παρατηρείται μια αποκλιμάκωση -δυστυχώς όχι μεγάλη- στα κρούσματα του κορωνοϊού που εντοπίζονται σε σχολεία.

Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν και ανακοινώθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ 32.571 κρούσματα του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών, μείωση κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα κρούσματα σε μαθητές αποτελούν το 31% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα, σύμφωνα με την πρόσφατη εβδομαδιαία αναφορά του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές εμφανίζεται έξαρση. Και κυρίως στην Κοζάνη και την Στερεά Ελλάδα

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ