ΕΟΠΥΥ: Πρεμιέρα με άυλα barcodes από σήμερα – Σε ποιες κατηγορίες

Ξεκινάει σταδιακά από σήμερα η εκτέλεση γνωματεύσεων με τη χρήση άυλων μοναδικών αριθμών αποζημίωσης (άυλα barcodes) ιατροτεχνολογικών, υγειονομικών υλικών και σκευασμάτων ειδικής διατροφής από τον ΕΟΠΥΥ.

Barcodes ΕΟΠΥΥ

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού από σήμερα, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου η εκτέλεση γνωματεύσεων για τα επιθέματα, καθετήρες και οστομικά είδη θα πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση των άυλων κωδικών.

Το σύστημα εκτέλεσης γνωματεύσεων θα λειτουργήσει παράλληλα και με τους δυο τρόπους εκτέλεσης (με τη χρήση αύλων κωδικών και χωρίς), μέχρι τις 30/10/2018, για τις υπόλοιπες κατηγορίες υλικών λαμβάνοντας μια τελευταία παράταση από την αρχική ημερομηνία υποχρεωτικής εκτέλεσης μόνο με τα άυλα barcodes.

Μεγάλος όγκος αιτήσεων

Αυτό γίνεται γιατί, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, είναι μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων που έχουν γίνει αλλά και λόγω της πληθώρας λαθών στις αιτήσεις των εισαγωγέων (ειδικότερα στον αριθμό των τεμαχίων). Οπότε δίνεται παράταση από τον Οργανισμό με στόχο την ομαλή μετάβαση στο νέο τρόπο εκτέλεσης γνωματεύσεων με άυλους κωδικούς.

Για τις κατηγορίες των αναπνευστικών/οξυγόνων καθώς και για τα ορθοπεδικά επί παραγγελία, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση του ΕΟΠΥΥ για το χρόνο εφαρμογής του συστήματος των άυλων κωδικών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ