ΕΟΦ: Ανακαλείται κρεμοσάπουνο με αντισηπτική δράση – Οι λόγοι

Στην ανάκληση παρτίδας κρεμοσάπουνου για τα χέρια προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στην ανάκληση παρτίδας κρεμοσάπουνου για τα χέρια προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, αποφασίστηκε η ανάκληση της παρτίδας 21420 του καλλυντικού κρεμοσάπουνου «SANΙTIZING HAND SOAP-ΚΡΕΜΟΣΑΠΟΥΝΟ ΜΕ ΗΠΙΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ», της εταιρείας SMILE ΔΗΜ. ΒΟΣΜΑΝΔΡΟΣ ΑΕ, διότι, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ σε δείγμα του προϊόντος, το προϊόν περιέχει την ουσία 1,4 Dioxane, η οποία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο των συστατικών που απαγορεύονται στα καλλυντικά (Παράρτημα ΙΙ του Κανονισμού 1223/2009).

Η ανακοίνωση προσθέτει:

Η εταιρεία SMILE ΔΗΜ. ΒΟΣΜΑΝΔΡΟΣ ΑΕ οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της ανωτέρω παρτίδας, προκειμένου να την αποσύρουν.

Σημειώνεται πως τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ