ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες γνωστού αντιυπερτασικού φαρμάκου της Pfizer

Πέντε παρτίδες του αντιυπερτασικού φαρμάκου Accuretic f.c tab (20+12,5) mg/tab της Pfizer ανακαλεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) λόγω υπέρβασης του ορίου της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης για την πρόσμιξη N-nitroso-quinapril.

Πέντε παρτίδες του αντιυπερτασικού φαρμάκου Accuretic f.c tab (20+12,5) mg/tab της Pfizer ανακαλεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) λόγω υπέρβασης του ορίου της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης για την πρόσμιξη N-nitroso-quinapril

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΦ, η παρούσα απόφαση εκδίδεται μετά τον καθορισμό του ορίου αποδεκτής πρόσληψης των 18ng/ημέρα για τη συγκεκριμένη πρόσμιξη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

O EΟΦ ανακαλεί παρτίδες γνωστού αντιυπερτασικού φαρμάκου της Pfizer

O EΟΦ ανακαλεί παρτίδες γνωστού αντιυπερτασικού φαρμάκου της Pfizer
Αποσύρονται αυτές οι παρτίδες φαρμάκου της Pfizer

Η εταιρεία Pfizer Ελλάς Α.Ε., ως Κάτοχος Άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Pfizer: Τι είναι το Accuretic f.c tab (20+12,5)

To Accuretic ενδείκνυται για τη θεραπεία της υπέρτασης σε ασθενείς, η αρτηριακή πίεση των οποίων δεν ελέγχεται επαρκώς υπό κιναπρίλη μόνο και για τους οποίους κρίνεται κατάλληλη η συνδυαστική αγωγή κιναπρίλης …

Ενεργά συστατικά

1 Κιναπρίλη
33067B3N2M – QUINAPRIL HYDROCHLORIDE

Η κιναπρίλη (quinapril) ανήκει στους αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτασίνης (αγγειοτενσίνης) Ι. Η κιναπρίλη αναστέλλει το ένζυμο που μετατρέπει την αγγιοτασίνη Ι στον ισχυρό αγγειοσυσταλτικό παράγοντα αγγειοτασίνη ΙΙ και επίσης ελαττώνει το ρυθμό αδρανοποίησης βραδυκινίνης. Έτσι η κιναπρίλη προκαλεί αγγειοδιαστολή, που είναι το συνδυασμένο αποτέλεσμα της μικρότερης αγγειοσύσπασης (λόγω των ελαττωμένων επιπέδων αγγειοτασίνης ΙΙ) και της ισχυρής αγγειοδιασταλτικής δράσης της βραδυκινίνης (λόγω της επιβραδυνόμενης αδρανοποίησής της βραδυκινίνης).

Τέλος η κιναπρίλη με την μείωση των επιπέδων της αγγειοτασίνης ΙΙ, μειώνει την έκκριση αλδοστερόνης και έτσι προκαλείται μειωμένη κατακράτηση Νατρίου και ύδατος.

2 Υδροχλωροθειαζίδη
0J48LPH2TH – HYDROCHLOROTHIAZIDE

Η υδροχλωροθειαζίδη (hydrochlorothiazide) είναι ένα θειαζιδικό διουρητικό που αναστέλλει την επαναρρόφηση του νερού στο νεφρώνα, αναστέλλοντας το δίαυλο συμμεταφοράς χλωρίου και νατρίου (SLC12A3) στο άπω εσπειραμένο σωληνάριο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το 5% της συνολικής επαναρρόφησης νατρίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ